Denizli'de 'Afet Bilgi Sistemi' GEKA projesiyle oluşturulacak

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün, doğal afetlerin olumsuz etkilerinin önceden tespit edilmesi ve önlenmesi için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’na sunduğu "Denizli’de Afet Planları Bilgi Sisteminin Oluşturulması" projesi destek almay.

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de 'Afet Bilgi Sistemi' GEKA projesiyle oluşturulacak

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün, doğal afetlerin olumsuz etkilerinin önceden tespit edilmesi ve önlenmesi için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’na sunduğu "Denizli’de Afet Planları Bilgi Sisteminin Oluşturulması" projesi destek almaya hak kazandı. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Demirci, ajans binasında düzenlenen törenle imza attı.

Genel Sekreter Alata, yaptığı açıklamada kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölge kalkınmasına yön verecek araştırma, fizibilite ve planlama gibi çalışmalarına destek verdiklerini söyledi. Alata, “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün bu projesi afet ve acil durum öncesi, anı ve sonrası yapılacak tüm faaliyetlerin koordinasyonu açısından önemlidir. 2014 yılında ajans olarak araştırma, planlama ve fizibilite odaklı projelere destek vermeye devam edeceğiz.” dedi. Müdür Demirci de Türkiye’de son 14-15 yılda meydana gelen depremlerle ülke olarak afetlere hiç hazırlıklı olunmadığını. afet ve acil planlarının yapılmadığını gördüklerini dile getirdi. Demirci, “Yaşanan can ve mal kayıplarından sonra afet planlamasının afetler olmadan önce yapılması gerekliliği ortaya koyuldu. GEKA’dan destek alacak projemizle afet ve acil durum öncesi, anı ve sonrası yapılacak tüm faaliyetler planlanarak koordinasyonu sağlanacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar