Denizli’de 157 okul ‘Beyaz Bayrak’ aldı

Denizli’de toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla yürütülen proje kapsamında “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okullara törenle bayr.

Google Haberlere Abone ol
Denizli’de 157 okul ‘Beyaz Bayrak’ aldı

Denizli’de toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla yürütülen proje kapsamında “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okullara törenle bayrak ve plaketleri verildi. Denizli Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Görme Engelliler İlkokulu'nda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, Müdür Yardımcısı Mehmet Kıvrak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dermirciler ve okul müdürleri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Dermirciler, törende yaptığı konuşmada 2006 yılında düzenlenen protokol çerçevesinde okulların hijyeninin belli bir standarta yükseltilmesi konusunda çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Dermirciler, “Bugün 26 okulumuza Beyaz Bayrak veriyoruz. Çocuklarımızın sağlığı için hayata geçirilmiş bir proje olmasından dolayı büyük önem veriyoruz.” dedi. Milli Eğitim Müdür Vekili Erdoğan da bugüne kadar 131 okulun Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını kaydederek, “Bugün de 26 okulumuza daha Beyaz Bayrak veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamlarda büyüyüp gelişmeleri çok büyük önem teşkil ediyor. Okullarımızı fiziki olarak oluştururken sağlık ve hijyene de önem veriyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar