Denizli Ruh Sağlığı Merkezi hastaları hatıra ormanı dikti

Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteğiyle Servergazi’de bulunan ormanlık alanda hatıra ormanı oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Denizli Ruh Sağlığı Merkezi hastaları hatıra ormanı dikti

Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteğiyle Servergazi’de bulunan ormanlık alanda hatıra ormanı oluşturdu. Merkezde tedavi gören hastalar, 60 fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu. Dikime Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. İlhami Beyaztaş, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, Başhekim Uzm. Dr. İbrahim Ethem Çövüt, Başhekim yardımcıları Uzm. Dr. Berna Öztürk ve Opr. Dr. Sami Cebelli, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülseren Ekici, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Abdullah Tok, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Sevil Akyol Altınkılıç, hastalar ve merkez çalışanları katıldı.

'HASTALARIMIZIN BİR AĞACI OLSUN İSTEDİK'

Genel Sekreter Acar, yaptığı konuşmada yeşile ve doğaya önem verilmesi gerektiğini belirterek, ağaç dikme etkinliğinin Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki hastaların tedavi süreçlerine olumlu katkılar yapacağını söyledi. Opr. Dr. Acar, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde yaklaşık 240 hastamızın tedavisi takip edilmektedir. Bu hastalarımız günlük olarak evden alınarak, merkeze getirilip çeşitli rehabilitasyon etkinliklerine katılmaları sağlanmaktadır. Bunlardan bir tanesi de bugün yapılmaktadır. Bugün bu hastalarımızla birlikte Servergazi Ormanı’na gelerek çam ağaçları diktik. Amacımız, burada her hastamızın bir çam ağacı olması. Böylece hastalarımız, diktikleri çam ağaçlarının büyüdüğünü gördükçe mutlu olacaklar. Yapılan bu etkinliklerle hastalarımızın tedavi süreçleri de olumlu yönde etkilenecektir.” dedi. Çam fidanı dikiminin ardından hastalar ve idareciler, öğle yemeğini hatıra ormanında yedi. CİHAN

Yorumlar