Denizli Özel Servergazi öğrencisi TEOG’da Türkiye birincisi oldu

Denizli Özel Servergazi Ortaokulu öğrencisi Başak Önder, bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)'nda 502.504 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Normalde bütün sorular doğru cevapladırıldığında 500 puan...

Google Haberlere Abone ol
Denizli Özel Servergazi öğrencisi TEOG’da Türkiye birincisi oldu

Denizli Özel Servergazi Ortaokulu öğrencisi Başak Önder, bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)'nda 502.504 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Normalde bütün sorular doğru cevapladırıldığında 500 puan alınabilirken Önder, European Girls' Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)"nda Türkiye'yi temsil ettiği için oradan gelen 2 ek puanla birlikte elde edilmesi zor bir başarıya imza attı.

Özel Servergazi Ortaokulu Müdürü Uysal Cesur, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde konu hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Önder’in babası Hakan Önder, annesi Necla Önder, okul idarecileri, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Burada konuşan Müdür Cesur, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28-29 Kasım ve 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenen, yaklaşık 1 milyon 200 bin 8. sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG'da, Özel Servergazi ve Özel Servergazi Sabiha Süt ortaokulları öğrencilerinin büyük başarı elde ettiğini söyledi. İki okul bünyesindeki toplam 214 öğrencinin, bakanlık tarafından açıklanan hem yerleştirme puanında hem de Türkiye ve il geneli başarı yüzdeliği sıralamalarında,Türkiye’nin zirvesinde yer aldığını söyledi. Cesur, “Okul öğrencilerimizden Başak Önder, 502.504 puanla Türkiye birincisi olmuştur. Bunun dışında Ertuğrul Oytun 497.513 puan, Gamze Tekin 496.760 puan, Büşra Gürsoy 495.853 puan, Samet Derici 495.811 puan, Ahmet Selcen 495.744 puan, Ceylin Ece Dergi 495.013 puan almışlardır. Bununla birlikte 55 öğrencimiz, Türkiye’de yüzde 1’lik dilime girerek büyük bir başarı göstermiştir.” dedi. Birinci ve ikinci TEOG'da üçer öğrencilerinin 120 sorunun tamamına doğru cevap verdiğini vurgulayarak, “Bu başarı tabii ki bir yılın ürünü değildir. Eğitim kurumlarımız, öğrencilerini 1. sınıftan 8. sınıfa kadar ciddi ve disiplinli bir çalışma temposuyla geleceğe hazırlamaktadır. Aynı zamanda her ay iki deneme sınavı yapılarak öğrencilerin durumları takip edilmiş, eksikleri tamamlama etütleri yapılmıştır. Öğrencilerimizin, son bir ayda günde ortalama 300 soru çözmeleri sağlanmıştır.” diye konuştu.

'TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ, BAŞBAKAN İÇİN KÖTÜ HABER Mİ?'

Elde edilen başarının, bugün Denizli’ye gelecek olan ve, “Devletin okulları yeter.” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kötü haber olup olmadığı sorusuna ise Uysal Cesur, “Yok, çok mutlu haber. Çocuğumuz hem olimpiyatlarda derece elde etmiş hem 502 puan almış. Bu herkesin mutluğudur.” şeklinde cevap verdi. Öğrenci Başak Önder de bundan sonra kendisi için en iyi okulun Servergazi Fen Lisesi olduğunu düşündüğünü belirterek, “Uzun vadede matematikçi olduğum için Boğaziçi düşünüyorum, mühendislik olarak. Uluslararası olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmeyi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

'ÇOCUKLARIMIZA EN İYİ EĞİTİM HANGİ OKULDA VERİLİYORSA ONA GÖNDERME TARAFTARIYIZ'

Başarılı öğrencinin babası Hakan Önder de kendileri için gurur verici bir durum olduğunu dile getirdi. Önder, “Her aile, çocuklarının başarılı olmasını ister. Başarı tek taraflı olmuyor. Aileden başlıyor. Sınıfındaki branş öğretmenleri, dershane öğretmenleri, gerek Başak’ın olimpiyat takımındaki başarısı da bunda etkisi oldu. Hepsi biraraya gelince Başak’taki bu büyük başarı meydana çıktı.” dedi. Başbakan Erdoğan’ın, "Göndermeyin o okullara." şeklindeki açıklamalarıyla ilgili olarak da, “Bizler çocuklarımıza en iyi eğitim hangi okulda veriliyorsa ona gönderme taraftarıyız her zaman. Tabii Başbakanımız'ın söyledikleri devlet okullarından yana fakat devlet okullarında yeterince olimpiyat çalışmalarına destek verilmediği için şahsen Başak’ın velisi olarak, olimpiyatı çok seviyor, matematiği çok seviyor, o yüzden olimpiyat çalışmalarında en verimli hangi okulda olacaksa orada devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu. Annesi Necla Önder ise kızı Türkiye birincisi olduğundan dolayı mutlu olduğunu, derece yapacağını bildiklerini ancak birinci olacağını pek düşünmediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Başak Önder’e, Okul Müdürü Cesur tarafından dizüstü bilgisayar verildi. Diğer dereceye giren öğrencilere de altın takıldı. CİHAN

Yorumlar