Denizli İhracatı Yüzde 26 Arttı

Denizli İhracatçılar Birliği(DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, ilde kayda alınan ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26'lık artış oranı ile 203 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Kocasert, “Böylelikle bir kez...

Google Haberlere Abone ol
Denizli İhracatı Yüzde 26 Arttı

Denizli İhracatçılar Birliği(DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, ilde kayda alınan ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26'lık artış oranı ile 203 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Kocasert, “Böylelikle bir kez daha 200 milyon doları aşmış olduk. Ocak-Nisan döneminde ise DENİB tarafından yüzde 17 oranında artış ile 777 milyon dolarlık ihracat kayda alındı. TİM verilerine göre Denizli Merkezli firmaların Nisan ayındaki ihracat değeri ise yüzde 20 oranında artış göstererek 294 milyon dolara ulaştı. Denizli'nin 2013 yılında yakaladığı trend devam ediyor; DENİB rakamlarındaki ve Denizli toplam ihracat performansındaki artış oranları, ülke genelinin ihracat artış oranının üstünde seyretmeye devam ediyor.” dedi.

AVRUPA VE ABD'DEN GELEN HABERLER OLUMLU

Küresel ekonomideki toparlanmanın devam ettiğini ifade eden Kocasert, “2014 yılına ilişkin dünya ticaretindeki büyüme beklentisi yüzde 4,5'ten yüzde 4,7'ye revize edildi. Bunlar şüphesiz olumlu haberler, moral veren gelişmeler. ABD'de de 2014 yılında faiz artırımına gidilmeyeceği yönündeki açıklamalar ise, kısa vadede bir kırılım yaşanmayacağı beklentisini oluşturuyor. Nisan ayında Türkiye'nin Avrupa Birliğine yaptığı ihracat yüzde 22 arttı.” diye konuştu. 

Yorumlar