Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut merkeze alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dört yıldan fazla koruma müdürlüğünü yapan Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, son kararnameyle merkeze alındı.

Google Haberlere Abone ol
Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut merkeze alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dört yıldan fazla koruma müdürlüğünü yapan Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, son kararnameyle merkeze alındı. Yerine ise Polis Başmüfettişi Mevlüt Demir atandı. Başbakan Erdoğan'ın koruma müdürlüğünden 2012 Eylül ayında Denizli'ye atanan Bulut, sıkı asayiş tedbirlerinin yanısıra sosyal faaliyetlerde de adından sıkça söz ettiriyordu. Kısıtlı imkânlara sahip, aile bütünlüğü bozulmuş veya sosyal faaliyetlerden yoksun, akranlarına göre hayatın fırsatlarından yeterince faydalanma imkânı bulamamış 10-15 yaş grubundaki çocuklar için başlattığı "Hayata Pas Ver" projesiyle dünyaya örnek olmuştu.

İl Emniyet Müdürü Bulut'un projesinde çocukların, spor faaliyetleriyle serbest zamanlarını daha verimli ve bilinçli kullanması sağlanırken suça karışmaları da önleniyordu. Projeye İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gibi futbol ve siyaset dünyasının önemli isimleri de katılarak destek veriyordu. Projede yer alanlar gibi 220 çocuktan kurulan 20 takımın başkanlıklarını yapan işadamlarının hayatında önemli değişiklikler oldu. Toplumun alt kesimindeki bu çocuklara sadece para vererek değil, beraber zaman geçirerek gerçek anlamda sosyal sorumluluk projesinde yer almanın mutluluğunu yaşadılar.

Zeki Bulut ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile okula gitmeyen ve iş sahibi olmayan 18-22 yaş grubu gençler için arkeoloji, kuaförlük, kaynakçılık gibi kurslar başlatmıştı. "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı" projesi çerçevesindeki bu kurslarla gençlerin iş bulmasını sağlayan Emniyet Müdürü Bulut, suça karışmalarını da engelleyerek meslek sahibi olmaya yöneltmişti. CİHAN

Yorumlar