Denizli Büyükşehir Belediyesi, 400 bin kişiyle anket yapacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 400 bin kişiye mektup yollayarak şehrin sorunlarıyla ilgili anket yapacaklarını söyledi. Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç...

Google Haberlere Abone ol
Denizli Büyükşehir Belediyesi, 400 bin kişiyle anket yapacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 400 bin kişiye mektup yollayarak şehrin sorunlarıyla ilgili anket yapacaklarını söyledi. Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Turgut, Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör'ün de katıldığı bir basın toplantısı ile gerçekleştirilecek anket çalışması hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşan Zolan, "Bu kente ne yaptıysak vatandaşlarımızla birlikte yaptık. Bundan sonra da bu hizmet anlayışımız devam edecek. Bu açıdan bu çalışma bizim için çok önemli. Katılımcı demokrasinin bu kenti daha ileriye taşıyacağına inancım sonsuz." dedi.

"ANKET EN ÖNEMLİ ÇALIŞMAMIZDAN BİRİSİ"

Başlatılan çalışmayı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli çalışmalarından birini olarak nitelendiren Zolan, "Bbiz daha da iyisini ve daha da güzelini yine vatandaşımızın talebiyle birlikte oluşturmanın arzusundayız. Bizim gördüğümüz sorunlar, sıkıntılar var. Yapılması gereken işler var. Bu bizim baktığımız pencereden. Vatandaşlarımızın baktığı pencereden de nedir diye sorma ihtiyacını hissediyoruz. Bunun katılımcı demokrasi adına, birlikte hizmet etme adına, çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu noktada tüm vatandaşlarımıza mektup yazdım. Bu mektupla Denizli’de mahallenizdeki sorun nedir? Mahallenizin en önemli sorunu nedir diye sorduk. Şehrin sorunlarını sorduk. Yapılmasını arzu ettiğiniz işler nedir diye sorduk. Nasıl biz birlikte başardıysak, istiyoruz ki yapılacak işlerle ilgili de birlikte karar verelim. Buradaki olay birlikte karar vermektir. Millete değer vermedir. Milletin öncelikli ihtiyaçlarını anlamayla ilgili atılmış bir adımdır.” dedi.

Halkın istekleri ve tespit ettikleri sorunları belirlemek için başlattığımız bu çalışmanın Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık stratejik planı olacağını vurgulayan Zolan, "2004 yılından bu güne kadar Denizli’de önemli işler yapıldı ve bu işler halk ile birlikte yapıldı. Bizler hiçbir zaman biz yaptık demedik, her şeyi halk ile birlikte yaptık ve şimdi de öyle yapacağız." diye konuştu.

15 gün içinde bütün vatandaşlara bu mektupların ulaşmış olacağını anlatan Zolan, "20 Temmuz’a kadar bu mektuplarımızın bizlere doldurarak iade edilmesi gerekir. Bunu talep ediyoruz. Öncelik veremediğimiz şeyler çok büyük sorun da olabilir. Katılımcı demokrasi adına, birlikte yürümek adına atılmış güçlü bir adım olarak görüyorum. Belediye kanununda seçimlerden sonra belediyelerin 6 ay içinde stratejik planlamalarını yapmaları gerektiği bildiriliyor. Biz de Eylül ayının sonuna kadar planlarımızı yapacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar