Denizli Belediyesi yine cami avlusuna afiş astı

AK Parti'li Denizli Belediyesi, Çaybaşı Camisi’nin avlusundaki ağaçlara, “65 yaş üstü yolcularımıza ulaşım artık ücretsiz” yazılı bez afiş astı.

Google Haberlere Abone ol
Denizli Belediyesi yine cami avlusuna afiş astı

AK Parti'li Denizli Belediyesi, Çaybaşı Camisi’nin avlusundaki ağaçlara, “65 yaş üstü yolcularımıza ulaşım artık ücretsiz” yazılı bez afiş astı. Bu durumu eleştiren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, aynı yere daha önce de afiş asıldığını, itirazları üzerine YSK kararlarına aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırtıldığını hatırlattı. AK Parti’nin yasakları ve kuralları hiçe saydığını iddia eden Yurtseven, “Tekrar tekrar söylüyoruz. Bugüne kadar din, iman edebiyatıyla halkımızın tertemiz duygularını sömüren AKP, camilerimizi siyasetine alet etmekten hiç çekinmiyor. Yine suç duyurusunda bulunuyoruz. Sorumluları görevini yapmaya çağırıyoruz." dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise bez afişin içeriğine dikkat çekerek, “Bunların yaptığı duble arsızlık. Hem camilerimizi propagandalarına alet ediyorlar hem de zaten vatandaşın hakkı olanı kendi ceplerinden veriyorlarmış gibi davranıyorlar. Şehiriçi taşımalardan ücretsiz yararlanmak, 28726 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan kanunla zaten 65 yaş üstü insanımızın hakkıdır. Vatandaşımızın bu hakkını yasa çıktıktan bugüne kadar vermeyerek gaspedenler, şimdi de çıkmış bunu belediye projesi gibi seçim malzemesi olarak kullanıyorlar. Bu arsızlık değil de nedir?” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar