Denizli Başsavcısı'ndan FETÖ açıklaması

Cumhuriyet Başsavcısı Alper, "Kentimizde FETÖ'ye yönelik soruşturmalarda şimdiye kadar 8 ayrı iddianame tanzim edildi" dedi

Google Haberlere Abone ol
Denizli Başsavcısı'ndan FETÖ açıklaması
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, kent genelinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalarda şimdiye kadar 8 ayrı iddianame tanzim edildiğini söyledi.

Alper, Denizli Adliye Sarayı konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin hazırlanan iddianame ve devam eden soruşturmalar hakkında bilgi verdi.
Darbe girişimi günü, Ankara'daki kalkışmayı desteklemek üzere Çardak Havaalanına gelen Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığında görevli çok sayıda askeri personelin burada gözaltına alındığını hatırlatan Alper, şöyle konuştu:

"13 Temmuz'da, 2 tabur askerin Söke'deki birliklerinde tatbikat ve teamüllere aykırı olarak acil içtima yapılarak Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığına nakledildikleri tespit edildi. 14-17 Temmuz tarihlerini kapsayan eğitim planlamasında ise 16 Temmuz günü saat 2.30'da motorlu intikalle havaalanının ele geçirilmesinin öngörüldüğü, bu kapsamda mahallinde keşif yapıldığı, zorunlu olmasına rağmen Ege Ordu Komutanlığı ve güvenlik açısından polise bilgi verilmediği anlaşılmıştır. Ayrıca atanmakla birlikte kadrosu Harp Akademileri Komutanlığında bulunan bir subayın tugay faaliyetlerine katıldığı ve gizli görüşmelerin gerçekleştirildiğine ilişkin tespitlere ulaşıldı."

Alper, Ankara'daki kalkışmaya destek olmak üzere hazırlanan askerin, uçakların inememesi, vatandaşların yolları kapatarak engel olmaları nedeniyle çatışma çıkmadan yakalandığını kaydetti.
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede 42'si tutuklu 60 şüpheli hakkında üçer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiğini hatırlatan Alper, darbe girişimi sırasında ifadelerine başvurulan erlerin ise serbest bırakıldıklarını aktardı.

FETÖ'ye yönelik soruşturmaların sürdüğünü anlatan Alper, "Kentimizde FETÖ'ye yönelik soruşturmalarda şimdiye kadar 8 ayrı iddianame tanzim edildi. Şüphesiz pek çok soruşturmamız var. Bunun sonucunda toplanan delillere göre bir karar verilecektir. Şu anda ne kadar iddianamenin tanzim edileceğine dair bir tahminde bulunmak son derece yanlış olacaktır. Sabırla bekleyeceğiz. Şüphesiz hepimizin ifade ettiği gibi geciken adalet, adalet değildir. Bu nedenle en hızlı surette hareket etmek niyetindeyiz. Şüphesiz bize yapılan tüm başvurular, tüm olaylar değerlendirilmekte ve soruşturulmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar