Denizli Barosu: Yasaklamalar yolsuzluk paylaşımlarını engelleyemez

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Facebook ya da Youtube’un yasaklanmasıyla yolsuzluk paylaşımlarının engellenemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Denizli Barosu: Yasaklamalar yolsuzluk paylaşımlarını engelleyemez

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Facebook ya da Youtube’un yasaklanmasıyla yolsuzluk paylaşımlarının engellenemeyeceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, özel bir televizyon kanalında gerekirse Facebook ya da Youtube sitelerine erişimin engellenebileceği sözlerine tepki gösteren İlhan, bunu yapabilmesi için öncelikle ülkenin bütün yürürlük kanunlarında esas alınan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı değiştirmesi gerektiğini belirtti.

Baro Başkanı İlhan, şunları kaydetti: “Öncelikle şu anda insan hak ve hürriyetlerine yeterince, temel özgürlük anlamında imkân tanımadığını söylediğiniz Anayasa gereğince haberleşme hürriyeti teminat altındaysa bile demek ki bu Anayasa, Sayın Başbakanımız'a fazla özgürlükçü gelmiştir. Facebook ya da Youtube’daki yolsuzluk paylaşımları malumun ilanıdır. Bunu yaymak isteyenler, mutlaka başka yöntemlerde bulunacaktır. Bilişim çağında sadece Facebook ya da Youtube’un yasaklanmasıyla bilginin paylaşımı engellenemez. İnsanlar başka çözüm yolları bulurlar.” CİHAN

Yorumlar