Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, kutlandı. Ortaköy İskelesi’nde başlayan etkinlikler boğazda devam etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine değinerek denizin günlük hayatta daha aktif kullanılması...

Google Haberlere Abone ol
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, kutlandı. Ortaköy İskelesi’nde başlayan etkinlikler boğazda devam etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine değinerek denizin günlük hayatta daha aktif kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Bayram etkinlikleri Ortaköy İskelesi’nde tekne geçişi ve su gösterisi eşliğinde başladı. Denizin ortasına kurulan platformda sualtı ve üstünde bale gösterisi yapıldı. Yaklaşık 200 tekneden renkli boyalar atıldı. Ardından teknelerle Beşiktaş İskelesi’ne geçildi. İstanbul Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Bando Takımı da Beşiktaş Meydanı’nda yürüyüş ve gösteri yaptı.

Gazetecilere konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Bugün, 1926’da ulusal denizciliğin desteklenmesi için yapılan yasal düzenlemenin yıl dönümü. Biz aslında 8 bin kilometreyi aşan sahiliyle dünyanın en güzel ülkelerinden birinde yaşıyoruz. Buna rağmen denizcilik ve balıkçılığın arzu edilmediği bir noktadayız. Son yıllarda tersanecilik çok iyi bir noktaya geldi. Türk bayraklı gemilerimizi uluslararası sulara taşıyorlar. Denizde yük ve yolcu taşımacılığı çok önemli. Dünyada bir çok ülke milli gelirini buradan sağlıyor. Böylesine denizci ve balıkçı olan bir ülkede Beşiktaş, en önemli noktalardan birisi. İstanbul’un kalbi Beşiktaş. Deniz müzesiyle, Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi ve heykeliyle biz bunu simgeleyecek adımları Beşiktaş’tan atmak istiyoruz. Yeni seçilmiş bir belediye başkanı olarak küçük bir adım atmak istedik. Bugün bu denizcilik bayramını kutlayacağız. İstiyorum ki denizcilik bayramı da diğer milli bayramlar gibi kutlansın. İstanbul Türkiye’nin kalbi ama trafiğin de yaşamın içinde olduğu bir şehir. Onun için deniz taşımacılığını kullanmalıyız.” diye konuştu.

Beşiktaş Belediyesi’nde görevli dalgıçlar, denizden çöp topladı. Dalgıçlar, ‘Deniz kirliliğini durdurun denizleri koruyun’ pankartı açtı.

CİHAN

Yorumlar