Deniz Taşımacılığı Başladı

İzmit- Haliç deniz uçağı seferleri başladı

Google Haberlere Abone ol
Deniz Taşımacılığı Başladı

İZMİT- İstanbul arasını 22 dakikaya indiren deniz uçağı seferleri bu sabah başladı. İzmit Sekapark sahilinden saat 08.30'da 11 yolcusuyla İstanbul'a kalkış yapan 18 yolcu kapasiteli uçak, Haliç'e ulaştı. Bu hatta haftada beş gün sefer yapacak deniz uçağıyla yolculuğun fiyatı ise 97 liradan başlıyor. 

Deniz uçağı ile ilk yolcu taşımacılığının başlatılması nedeniyle Sekapark'a gelerek bir açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yolcu talebi olması halinde bunun devamlılık kazanacağını ve Kocaeli için büyük bir kazanç olacağını belirterek şunları söyledi:

"Bu seferlerin devam edip etmemesi konusunda endişem var. Onu baştan söyleyeyim. Ekonomik olursa ve burdan yolcu devamlı bulunursa Kocaeli için bir kazanç olacak. 15-20 dakikada buradan İstanbul'a geçiyorsunuz. Büyük bir avantaj ve özel şirket bunu yapıyor. Biz yapmıyoruz biz sadece iskelemizi veriyoruz. Bundan dolayı cüzi bir kira alıyoruz. 20 kişilik uçak burdan bindiniz zaman 20 dakika sonra İstanbul'dasınız. Çok müthiş birşey bu. Kocaeli için çok faydalı olacağına inanıyorum. Atılan her adım, ulaşımdaki bu imkanlardan yararlanma, hızlı ve güvenli ulaşım şehirlere önemli avantajlar sağlıyor. Ama tabi bu firmanın burada biraz sebat etmesi, biraz sabırlı olması ve bunu sürekli hale getirip bir düzene oturması halinde ben bunun tutacağına inanıyorum." 

DENİZ TAŞIMACILIĞI ZOR

İbrahim karaosmanoğlu, İzmit-İstanbul arasında deniz taşımıcılığının sürekli gündeme getirilmesine rağmen bunun neden yapılmadığı konusunda sorulan soru üzerine ise, "Bizim deniz araçlarımız var, deniz otobüsümüz var, gemilerimiz var. Ama buradan İstanbul'a pek yolcu gitmiyor. Denizde yavaş gidiyor. Uçak hızlı gidiyor. Artık çağımızda işadamları, öğrencisine varıncaya kadar insanlar gitmek istediği yere bir an evvel güvenli gitmek istiyor. Denizde yerine göre 50-60 kilometre süratle gidiyor. Karayoluyla giderse 160 kilometre süratle gidiyor. Karayoluyla gittiği araç, onu gideceği yere daha yakın bir yerde indiyor. Denize paralel gidişlerde genelde bütün dünyada kara araçları tercih ediliyor" dedi.

BANLİYÖ SEFERLERİ MARTTA BAŞLAYABİLİR

Yüksek Hızlı Tren hattı çalışmaları nedeniyle 2011 yılı Ocak ayından itibaren durdurulan İzmit-İstanbul arası banliyö ve diğer tren seferlerinin yeniden ne zaman başlayacağına Ulaştırma Bakanlığı'nın karar vereceğini de söyleyen Karaosmanoğlu, "Demiryolu taşımacılığı çok önemli. Benim tahminim Mart ayı gibi banliyö seferleri başlar. Hızlı tren seferlerinin de test sürüşleri başladı. Eksik yerler var, onları tamamlıyorlar. Banliyö hatları da çok kaliteli bir hale getirildi" dedi.

"YENİ HAVACILIK MODELİ GETİRDİİK

Seabird Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arusan da yaptığı açıklamada, İzmit-Haliç arasında yolcu taşımacalığını başlatmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Çok mutluyuz. Ülkeye yeni bir havacılık modeli getirdik. Kocaeli zaten uzun zamandır deniz havacılığına destek veriyor. Sayın başkanımız da burada en güzel istasyonu yaptı. Zaten kendisi daha önce de yurtdışına gidip incelemişti. Dünya stantartında güzel bir terminal oldu. İşallah Kocaeli halkı bu alternatif hizmeti kullanmak isterse özel sektör ve devlet işbirliğiyle sanırım güzel bir örneği oldu."

BİLET FİYATI 97 TL'DEN BAŞLIYOR

Kürşat Arusan, bir soru üzerine "Biz yeterli yolcu potansiyeline ulaşacağımıza inanıyoruz. Bugüne kadar hiç başarısız olmadık uçtuğumuz noktalarda. İşallah bu sefer de Kocaeli halkı bize sahip çıkarsa biz de uçuşlarımızı arttırmak istiyoruz" dedi. Arusan, İzmit-Haliç yolculuğu fiyatlarının 97-117-157 lira olarak belirlendiğini, şimdilik uçuşların günde sabah ve akşam iki sefer haftada 5 gün olarak planlandığını söyledi. "Talep ve halkımızın bize sahip çıkmasıyla Bursa örneği gibi, Bursa'da karşılıklı olarak günde 6 sefer yapıyorduk. İnşallah Kocaeli'nde de buna benzer bir başarıya ulaşacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorumlar