Deniz Seki'ye cezaevi yolu göründü

Adli Tıp Kurumu, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan şarkıcı Deniz Seki'nin cezaevinde kalmasını engelleyen bir durumunun olmadığı yönünde rapor verdi. Bu raporun ardından Seki'nin infazının ertelenmesi...

Google Haberlere Abone ol
Deniz Seki'ye cezaevi yolu göründü

Adli Tıp Kurumu, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan şarkıcı Deniz Seki'nin cezaevinde kalmasını engelleyen bir durumunun olmadığı yönünde rapor verdi. Bu raporun ardından Seki'nin infazının ertelenmesi talebi İnfaz Savcılığı tarafından reddedildi.

'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasının onanmasının ardından İnfaz Savcılığı, Deniz Seki hakkında yakalama kararı çıkardı. Avukatı Naim Karakaya aracılığıyla İnfaz Savcılığı'na sağlık durumunu gerekçe gösteren Seki, infazının ertelenmesi için talepte bulundu. Seki, özel bir hastaneden alınmış raporunu da da tahliye talebi dilekçesine ekleyerek savcılığa sundu. Raporu Adli Tıp Kurumu'na gönderen savcılık hastalığının Seki'nin cezaevinde kalmasına engel teşkil edip etmeyeceğine dair rapor hazırlanmasını istedi. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Seki'nin cezaevi şartlarında kalmasının sağlığı yönünden engel bir durum teşkil etmediği belirtildi. Bu rapor üzerine de İnfaz Savcılığı, Seki'nin yaptığı infazın ertelenmesi talebini reddetti.

Bu karardan sonra Seki'nin avukatı Naim Karakaya, Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları bireysel başvurunun sonucunu bekleyeceklerini açıkladı. Seki, Yargıtay'ın onama kararı sonrasında, hakkında yürütülen yargılamada başta adil yargılanma olmak üzere hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

İnfaz Kanunu kapsamında Deniz Seki'nin, aldığı hapis cezasının 3'te 2'sini cezaevinde geçirmesi gerekiyor. Toplam 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve infaz yasası gereği 4 yıl 2 ay cezaevinde kalması gereken Seki'nin, daha önce 7,5 ay tutuklu kalması nedeniyle 3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde kalması gerekiyor. Ancak Deniz Seki, cezaevinde geçireceği sürenin son 1 yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek. CİHAN

Yorumlar