Deniz Seki hakkında yakalama kararı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama çıkardı. 3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde yatacak olan Seki, cezaevinde kaldığı...

Google Haberlere Abone ol
Deniz Seki hakkında yakalama kararı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama çıkardı. 3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde yatacak olan Seki, cezaevinde kaldığı sürenin son 1 yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek.

Şarkıcı Deniz Seki, yasa değişikliği ile kaldırılan özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 19 sanıklı davada "Kokain ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Temyiz incelemesinin ardından Seki'nin cezasını onayan Yargıtay, dava dosyasını da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na göndermişti.

Dava dosyası ise özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra kurulan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düştü. Mahkeme, dosyadaki cezası onananlarla ilgili yazıları İnfaz Savcılığı’na gönderdi. Deniz Seki’nin infaz işlemlerini tamamlayan İnfaz Savcılığı, hapis cezası 3 yılın üzerinde olduğu için Seki hakkında yakalama kararı çıkardı. Yakalama emri UYAP üzerinden Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Buna göre Seki, İnfaz Kanunu kapsamında aldığı hapis cezasının 3’te 2’sini cezaevinde geçirecek. 6 yıl 3 ay ceza alan Seki 4 yıl 2 ay cezaevinde kalacak. Ancak daha önce 7,5 ay cezaevinde yatan Seki’nin yattığı süre de 4 yıl 2 aydan düşülecek. Buna göre Seki 3 yıl 6,5 ay daha cezaevinde yatacak. Ancak Seki, cezaevinde geçireceği sürenin son 1 yılını da denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirebilecek.

CİHAN

Yorumlar