Deniz seferlerine rüzgar engeli

Marmara Denizi’nde etkili olan şiddetli rüzgar, deniz ulaşımında olumsuzluklara yol açtı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz seferlerine rüzgar engeli

Marmara Denizi’nde etkili olan şiddetli rüzgar, deniz ulaşımında olumsuzluklara yol açtı. İDO, bazı seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Marmara Bölgesi’nde, sabah saatlerinden itibaren yağışlı hava ve rüzgar etkili oyluyor. Özellikle Marmara Denizi’nde görülen şiddetli rüzgar deniz ulaşımında da olumsuzluklara yol açtı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) saat 13.00 Kartal / Yalova Deniz Otobüsü, 14.30 Yalova / Kartal - Bostanci Deniz Otobüsü ile saat 15.00 Kadiköy-Yenikapi-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü seferlerini iptal etti. Şiddetli rüzgarın oluşturduğu dalgalar kıyıdaki kayalıklara çarparak metrelerce yükseldi. Rüzgar sebebiyle çöp konteynıerleri devrildi, ağaçlar sallandı. Sokak hayvanları ise soğuktan korunmak için çaba gösterdi. Evlerine ve iş yerlerine gitmeye çalışan vatandaşlar da şiddetli rüzgar nedeniyle yürümekte zorlandı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara Bölgesi çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve batı, Akşam saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Uzmanlar, yurdun iç ve batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın, soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Hava sıcaklığının İstanbul’da yarın daha da düşeceği tahmin ediliyor.



CİHAN

Yorumlar