Deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanları koruma altına alındı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde caretta caretta türü iri başlı deniz kaplumbağalarının üreme alanları koruma altına alındı.    Manavgat Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi sahillerinde, dünyada her geçen gün nesli tükenmekte...

Google Haberlere Abone ol
Deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanları koruma altına alındı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde caretta caretta türü iri başlı deniz kaplumbağalarının üreme alanları koruma altına alındı.

    Manavgat Belediyesi, Gündoğdu Mahallesi sahillerinde, dünyada her geçen gün nesli tükenmekte olan caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanlarını koruma altına aldıklarını bildirdi. Manavgat Belediyesi Çolaklı Mahallesi Zabıta Karakolu'ndaki zabıta memurları ve Taşağıl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Gündoğdu Aktaş mevkisinin sahili boyunca önceden tespit edilen yumurtlama alanlarını çit çevirerek koruma altına alındı.

    Deniz kaplumbağalarının yumurta bırakma alanlarına Almanca, İngilizce, Rusça ve Türkçe olmak üzere 4 dilde uyarı levhası yerleştirildi.

    Hazırlanan koruma tabelaları da zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından 8 ayrı noktaya yerleştirildi. Levhalarda 4 dilde şu ifadeler yer aldı: "Sahillerimiz nesli tükenmekte olan koruma altındaki caretta caretta kaplumbağalarının üreme ve yumurtlama bırakma alanı olduğundan bu alanlara her türlü binek hayvanı ve taşıtla girilmesi yasaktır."

    Ekipler, caretta caretta deniz kaplumbağalarını korumak amacıyla uyarı tabelası yerleştirme fikrinin, duyarlı esnaf, balıkçılar, turizmciler ve ilgili vatandaşlardan geldiği ifade edildi. Ekipler deniz kaplumbağalarının yumurtlama dönemi olduğunu hatırlatarak, vatandaşların sahilde yürürken daha dikkatli yürümeleri tavsiyesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar