Deniz Harp Okulu öğrencilerinin gösterisi nefes kesti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Tuzla Deniz Harp Okulu kapılarını basına açtı. Silahlarıyla havuza atlayıp temsili düşman gemisini ele geçiren öğrenciler, yatlarla denize açıldı, kanolarla yarış yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Harp Okulu öğrencilerinin gösterisi nefes kesti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Tuzla Deniz Harp Okulu kapılarını basına açtı. Silahlarıyla havuza atlayıp temsili düşman gemisini ele geçiren öğrenciler, yatlarla denize açıldı, kanolarla yarış yaptı. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Mesut Özel, öğrenciler gösteri yaparken basına bilgi verdi.

Tuzla Deniz Harp Okulu, geniş katılımlı basın gezisi düzenledi. Müze tanıtıldı, öğrencilerin ders gördüğü sınıflar gezildi. Komutanlar, öğrenciler ve basın mensupları birlikte yemek yedi. Bina içi tanıtımından sonra kayık, yelkenli ve yatlarla denize açılan öğrenciler kanolarla yarış yaptı. Bir sonraki faaliyet olarak öğrenciler, okulun içindeki olimpik yüzme havuzunda temsili düşman gemisini ele geçirdi. Eğitim silahlarıyla havuza atlayan öğrenciler, iple tırmandı. Düşman gemisini ele geçiren öğrenciler bayrak açarak marş söyledi. Deniz Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Mesut Özel başta olmak üzere, okulda görev yapan komutanlar ve basın mensupları botlarla denize açıldı. Denizde gösteriye devam eden öğrenciler, temsili olarak suya düşen birini halat atarak kurtardı. İki gemi arasında mektup alış verişi yapıldı.

Okul Komutanı Mesut Özel, “Okulda verdiğimiz her türlü teorik dersi denizde uygulamaya döküyoruz. Belli bir eğitim seviyesine ulaşan öğrencilere temel denizcilik eğitimleri kapsamında eğitim botlarına çıkarıyoruz.” şeklinde konuştu.

Deniz Harp Okulu son sınıf öğrencisi Safiye Türkcan, “4 yıldır eğitim alıyorum. Neredeyse yolun sonuna geldik. Donanmada alacağım görevlere başlamak için can atıyorum. Heyecanlıyım ama bir o kadarda gururluyum. Yaptığımız görev hakikaten onur gurur verici. Çok isteyerek girdiğimiz bu yuvadan ayrılmak bizi her ne kadar üzsede orada alacağımız görevleri sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar