Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına karanfilli anma

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 42. yıl dönümünde, Dolmabahçe'de düzenlenen törenle anıldı. 68'liler Birliği Vakfı, 78'liler Girişimi ve bazı kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen törende idam edilen...

Google Haberlere Abone ol
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına karanfilli anma

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 42. yıl dönümünde, Dolmabahçe'de düzenlenen törenle anıldı. 68'liler Birliği Vakfı, 78'liler Girişimi ve bazı kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen törende idam edilen 3 isim için denize karanfil bırakıldı. Törende konuşan 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, 1 Mayıs kutlamaları için gelen insanlara karşılık bütün İstanbul'un 6. filo gibi polislerle kuşatıldığını söyledi.

Dolmabahçe'de bir araya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği, 68'liler Birliği Vakfı,78'liler Girişimi, bazı sendikalar ve siyasi partilerin katılımıyla düzenlenen törende Gezmiş, Aslan ve İnan anıldı. Gruplar adına yapılan basın açıklamalarında idam edilen isimlerin hala hafızalarda yer aldığı ve bundan sonra da yaşatılmaya devam edeceği vurgulandı.

68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, bugün Türkiye'nin pek çok yerinde 68 devrimci gençliği için anma toplantıları yapıldığını söyledi. 1972 yılında asılan isimlerin sadece fiziksel olarak aralarında olmadıklarını, fikirleriyle yaşamaya devam ettiklerini söyleyen Targan, "Buraya ağıt yakmaya değil, bugün daha ağır koşullarda yaşayan Türkiye'nin emperyalizme, faşizme ve iktidarda olan gericilere karşı savaş seslerimizi yükseltmeye, yumruklarımızı sıkarak onlara karşı da bu geleneği sürdürmeye ant içmeye geldik." diye konuştu.

Konuşmasında 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na izin verilmemesini de eleştiren Targan, "Acımasızca iş ve emekçilerin bütün dünyada kutlanan evrensel 1 Mayıs bayramını engellemek için bütün İstanbul'u adeta 6. filo gibi polisleriyle kuşattılar. Onları yıkacağız, geldiklere yere götüreceğiz. Buna olan inancımız tam." şeklinde konuştu.

Kuruluş temsilcilerinin konuşmalarının ardından toplanan kalabalık, Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için denize karanfil bıraktı.

CİHAN

Yorumlar