Deniz Feneri'nden Iraklı Türkmenlere Yardım

Deniz Feneri Derneği yoksul ve kimsesiz insanlara dil, din, ırk, mezhep ayırımı yapmadan yardımlarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Deniz Feneri'nden Iraklı Türkmenlere Yardım

Irak’taki iç karışıklıktan kaçarak Sakarya’ya sığınan Iraklı Türkmenlere Deniz Feneri Derneği İstanbul Şubesi gıda, duruluk malzemesi, battaniye, nevresim, çarşaf ekibi ve mutfak materyali yardımında bulundu.

Konuyla ilgili şekilde Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan şu izahatyı yaptı;

"Deniz Feneri Derneği fukara ve zavallı bireylere dil, din, ırk, mezhep gözetimi yapmadan yardımlarını sürdürüyor.

Derneğimiz Zeytinburnu, Ümraniye, Ankara, İzmir, Erzurum ve Antalya’daki İnsani Yardım Lojistik Sistemi ile süratli ve takip edilebilmektedir bir katkı ağına sahiptir.
İç karışıklıklar nedeni ile Irak’tan özelikle Musul ve Kerkük’ten ülkemize sığınan binlerce Türkmen kardeşimiz var. Savaş mağduru Türkmenlerin bir bölümü da Sakarya’nın Karasu ilçesine sığınmış durumda.



Bu alanda yaşamaya çalışan 45 Iraklı Türkmen aileye çift koli gıda, duruluk malzemesi, her aileye 3 tane battaniye, gene her aileye nevresim, çarşaf takımları ve mutfak malzemeleri yardımında bulunduk.

Yardımlar; Türkmeneli Dernekler Federasyonu, Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği, Deniz Feneri Derneği İstanbul Şubesi organizasyonu ile dağıtıldı. Yardım dağıtımlarında Ramazan Ağabeyimiz de hazır bulundu.

Deniz Feneri Derneği, Sakarya Karasu ilçesine yerleşmiş ailelere ve ülkemizin başka bölgelerindeki harp mağduru kardeşlerimize önümüzdeki yıllarda da katkı ulaştırmaya devam edecek.

Tüm bu katkı organizasyonlarımızda bizden desteğini esirgemeyen bağışçılarımıza ve gönüllülerimize bir defa daha teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar