Denge Hukukçular Derneği, Akit'i yalanladı

Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya’nın 1 Mart'ta kaleme aldığı yazıda dile getirdiği iddiaları, Denge Hukukçular Derneği yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Denge Hukukçular Derneği, Akit'i yalanladı

Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya’nın 1 Mart'ta kaleme aldığı yazıda dile getirdiği iddiaları, Denge Hukukçular Derneği yalanladı. Dernek Başkanı İbrahim Bakım, ‘sözde’ isimsiz bir mektuba dayanarak dernek hakkında iftirada bulunan Hasan Karakaya hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunup dava açtıklarını dile getirdi.

Akit yazarı Hasan Karakaya, Konya merkezli Denge Hukukçular Derneği’ni hedef aldığı yazısında, hakim ve savcılığı kazanmak için dernek üyesi olmanın yeterli olduğunu ileri sürdü. İddiasını ise isimsiz ve kimden geldiği belli olmayan bir mektuba dayandırdı. Denge Hukukçular Derneği Başkanı İbrahim Bakım, Karakaya’nın kendisine geldiğini iddia ettiği isimsiz, varlığı ve kaynağı meçhul iki mektuba istinaden bir mizansen içerisinde kendi kafasında bir kurgu oluşturduğunu, derneği bir suç örgütü yapılanması gibi gösterdiğini belirtti. Dernek Başkanı Bakım “Yazar Karayaka bunu yaparken de hem iftira atmış, hem suç isnadında bulunmuş ve hem de fütursuzca insanları zan ve töhmet altında bırakmaya çalışmıştır. Bu yazıdaki amaç derneğimizi hedef gösterme gayretinden ibarettir. Bununla bir ayrımcılık oluşturmaya ve derneğimize karşı kin ve nefret uyandırmaya çalışmaktadır.” dedi.

Karakaya’nın Denge Hukukçular Derneği’ne kasıtlı olarak kin ve nefret uyandırmaya çalıştığını aktaran İbrahim Bakım, “Yazar kendine geldiğini iddia ettiği mektupta söylediği ‘hücre’, ‘paralel yapı’, ‘aforoz’, ‘7 kişilik hücreler’, ‘biat’, ‘hücre abisi’, ‘takiyye’, ‘sızma’, ‘şaki’ gibi ifadelerle derneğimizin isminin bir araya getirilmesini kabul etmek mümkün değildir.” diye belirtti. İddialar hakkında değerlendirmede bulunan Bakım şu açıklamayı yaptı: “Derneğimiz üyelerinin büyük kısmı avukatlardan müteşekkildir. Tıpkı daha önce siyasi parti üyesi olan, ya da başka hukuk derneği ya da sivil toplum kuruluşu üyesi olup da avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavına giren diğer avukatlar gibi bu sınavlara giren üyelerimiz de vardır. Bu şekilde sınava giren geçmiş dönemde derneğimiz üyesi olan avukatlardan sınavı kazananlar olduğu gibi sınava birkaç kez girdikten sonra kazanabilenler de vardır. Bunun yanında hala dernek üyemiz olup da avukatlıktan hakim ve savcılığa geçiş sınavını kazanamayan üyelerimiz de vardır. Bu sebeple iddia edildiği gibi dernek üyesi olmak, kazanmak için yeterlidir ifadesi doğru değildir.” CİHAN

Yorumlar