Deneyimli gazeteciler öğrencilerle buluşacak

9.+1T Gazete Tasarım Günleri, 17-24 Haziran tarihlerinde deneyimli gazeteci ve tasarımcıları öğrencilerle buluşturacak. Günlere katılmak için 5 Haziran'a kadar web ortamı www.arti1t.com ‘a girip başvuru formu doldurmak yeterli.Seminerlere iletişim...

Google Haberlere Abone ol
Deneyimli gazeteciler öğrencilerle buluşacak

9.+1T Gazete Tasarım Günleri, 17-24 Haziran tarihlerinde deneyimli gazeteci ve tasarımcıları öğrencilerle buluşturacak. Günlere katılmak için 5 Haziran'a kadar web ortamı www.arti1t.com ‘a girip başvuru formu doldurmak yeterli.

Seminerlere iletişim ve güzel sanatlar ile ilgili bölümlerde okuyan, tasarıma alaka duyan öğrenciler müracaat edebiliyor. +1T Gazete Tasarım Günleri‘nde yayın yönetmeni, kreatif direktör, dizayn direktörü, illüstratör, karikatürist, fotoğrafçı, grafik tasarımcı, görsel yönetmenler gazete tasarımının inceliklerini öğrencilerle paylaşacak. Seminerde derslerin yanı sıra atölye çalışmaları, söyleşiler, portfolyo değerlendirme ve belgesellere yer verilecek.

Seminerlere The Times (Londra) Gazetesi'nin dizayn editörü Jon Hill, Times of Oman Gazetesi'nin dizayn direktörü Adonis Durado, National Geographic Dergisi'nin art direktörü Juan Velasco, National Geographic Dergisi'nin fotoğraf editörü Kim Hubbard, Time, Newsweek, New York Times için yaptığı çalışmalarla dünyaca üne kavuşan illüstratör Brad Holland, SND’nin genel direktörü Stephen Komives , ünlü infografik tasarımcısı John Grimwade ve başarılı serbest fotoğrafçı Ami Vitale de konuk olacak. Ayrıca Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, yazar Ahmet Turan Alkan katılacak. Zaman Gazetesi’nde Cüneyt Özdemir, interaktif bir sunum yapacak. Tasarımcı Bülent Erkmen ve Sadık Karamustafa deneyimlerini paylaşacak. Hürriyet Gazetesi Dijital Medya Koordinatörü Bülent Mumay, projelerini anlatacak. Ünlü karikatürist Salih Memecan ise çizgileriyle öğrencilere ilham verecek.

Reha Erdoğan, Barış Özcan, Ali Fuat Saruhan, Alemşah Öztürk, medyada tasarım ile ilgili fikirlerinden söz edecek.

Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, 'Gazete tasarımına genel bir bakış ve renk' konulu sunumlarıyla öğrencilerin karşısında olacak. Zaman Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, haber fotoğrafının temellerini aktaracak. Zaman Tasarım Koordinatörü Selim Şimşiroğlu, gazete tasarımının olmazsa olmazlarından tasarım standartlarını öğrencilerle paylaşacak. Tecrübeli yayın tasarımcısı Sinan Taşgetiren, 'Gazete sayfası nasıl tasarlanır?' konulu bir sunum yapacak. Zaman fotoğraf ekibinden tecrübeli fotoğrafçı Bahar Mandan, Kapalıçarşı'yı bir başka açıdan perdeye yansıtacak.

CİHAN

Yorumlar