Demokrasi şehitlerinin adı Adana'da yaşayacak

Adana'da bir sokağa "Demokrasi", yapımı süren bir parka da "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" ismi verilecek

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi şehitlerinin adı Adana'da yaşayacak
Adana’na, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla bir sokağa "Demokrasi", yapımı devam eden bir parka da "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" adı verilecek.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yazılı açıklamasında, demokrasi ve cumhuriyete sahip çıkma adına darbe girişiminin akıllardan silinmemesi gerektiğini belirtti.

İnsanların artık darbelerin olmadığı özgür bir ülkede yaşamak istediğini söyleyen Karalar, darbe girişimine tepki amacıyla ilçenin en işlek yerlerinden olan Şinasi Efendi Caddesi ile Atatürk Caddesi arasında kalan 64019. Sokak'a "Demokrasi" isminin verileceğini ifade etti. Sokağın uygun bir yerine "Demokrasi Anıtı" yapılacağını dile getiren Karalar, isim değişikliği teklifinin Seyhan Belediye Meclisinin ilk toplantısında gündeme geleceğini kaydetti.

Anıları parkta yaşayacak

Merkez Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da yapılan hainliğin tarih sayfasında acı bir şekilde yerini alacağını vurguladı.

FETÖ'nün Türk milletine karşı başlattığı darbe girişiminin püskürtülmesi sırasında ülkenin dört bir yanında bedenlerini kahramanca siper eden vatansever güvenlik güçlerine ve vatandaşlara şükran borçlu olduklarını aktaran Çelikcan, şunları kaydetti:

"Vatanperver mücadeleleri ve cesaretleriyle tarih boyunca minnet duyacağımız bu kahraman evlatlarımızın adının yaşatılması amacıyla Atakent Mahallesi'nde inşaatı devam eden ve Yüreğir'in en büyüğü olacak olan parka '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı' adını vermeyi düşünüyoruz. Böylece bu kahramanlarımızın adının yaşatılmasını sağlayacağız. Onlar için ne yapsak azdır. Minnetle anılacak olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Yüreğir'de 54 dönümlük alanda yapımı süren parkta çocuk oyun alanları, gezinti yolları, yürüyüş ve koşu parkuru, bisikletli gezi parkuru, el sanatları sergi birimlerinin yanı sıra Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırılacağı planetaryum yer alacak.

Yorumlar