Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan imam Mustafa Yaman, memleketi Bartın'da son yolculuğuna uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit düşen imam Mustafa Yaman, memleketi Bartın'da toprağa verildi.

Ankara Adli Tıp Kurumundan alınan Yaman'ın (32) Türk bayrağına sarılı naaşı, Ulus ilçesi Kumluca beldesi Merkez Ulu Camisine getirildi.

Şehidin babası Mehmet, annesi Kezban, eşi Dilek ve ağabeyi Mevlüt ile akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Yaman'ın naaşı, Bartın Belediyesi cenaze aracına konuldu, bu sırada alanı dolduran ve dev Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 5 bin vatandaş, tekbir getirerek terör örgütünü lanetledi.

Şehidin cenazesi, Çubuklu köyündeki aile kabristanına defnedildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Jandarma Alay Komutanı Albay Tekin Aktemur ve vatandaşlar katıldı.

"Bunun hesabı sorulsun"

Şehidin ağabeyi Mevlüt Yaman (36), cenaze töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, her gün şehit haberi alarak içlerinin yandığını ancak bu sefer 'vatan sağ olsun' demenin kendilerine düştüğünü söyledi.

Kardeşinin şehit acısıyla yıkıldıklarını dile getiren Yaman, şöyle konuştu:
"Allah'ım sana güveniyoruz, artık dünya adaletinden inancımız kalmadı. İnşallah Mevlam bunun hesabını soracak. Başka sığınacak kapımız yok. Bu hainlerden, bunu yapanlardan, kardeşimi benden alanlardan bunun hesabı sorulacak. Bunu görmeyince ne benim ne annemin ne babamın ne kardeşlerimin içi rahat etmeyecek, içimiz rahat etmeyecek. Kardeşimin hatırası için cenazeye gelen bu kadar insanın içi soğumayacak. Bunun hesabı sorulsun. İçimizdeki hainler artık bizden kurtulsun. Artık memleketi bize bıraksınlar, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Benim kardeşim gitti. Kendisi Ankara Gölbaşı'nda Şehitler Camisi imamıydı, şehit oldu. Vatan sağ olsun, başka diyeceğim bir şey yok."

Çocuğunu uyutup gitti

Şehidin eşi Dilek Yaman da (28) saldırının olduğu gece eşinin 5 yaşındaki çocuğunu uyuttuğunu ve yanına gelerek "Akademide patlama olmuş gidiyorum." dediğini anlattı.

Yaman, "Eşim çok iyi bir babaydı. Evden giderken 'tekrar patlama olur, dikkat et' dedim. O da uzakta, güvenli yerde duracağını söylemişti, zaten çok hızlı gitti. Beni dinleyecek durumda da değildi. Şehit olacağı hiç aklıma gelmemişti. Hiç aramadım, arkadaşlarına yardım ediyordur diye rahatsız etmek istemedim. Hepimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun." diye konuştu.

Çocukları 2 yaşındaki Mehmet Emin ve 5 yaşındaki Sami Yusuf'u kucağında tutan Yaman'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Ankara Gölbaşı'nda Şehitler Camisinde görev yapan evli ve 2 çocuk babası Yaman, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan bombalı saldırıda şehit olmuştu.

Yorumlar