Demokrasi nöbetinde evlendiler

Kırşehir'de demokrasi nöbetini aksatmak istemeyen Ayla Ürün ve Harun Cingöz çifti, nikahlarını meydanda kıydırdı

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi nöbetinde evlendiler
Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetinden geri kalmak istemeyen çift, nikahlarını meydanda kıydırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışan Ayla Ürün ve Harun Cingöz çifti, evlenmek için Kırşehir Belediyesine müracaat etti. Demokrasi nöbetinden geri kalmak istemeyen çift, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin teklifiyle nikahlarını Cacabey Meydanı'nda kıydırmaya karar verdi.

Meydanda oluşturulan sahnede kıyılan nikahı, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar LED ekranda izledi.

Belediye Başkanı Bahçeci'nin kıydığı nikahta çiftin şahitliklerini Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli yaptı.

Vali Şentürk, evlilik cüzdanını verdiği gelinin üzerine Türk bayrağı örttü. Belediye Başkanı Bahçeci de "Aile Saadeti" kitabını hediye etti. Kırşehir Müftü Vekili Bekir Ercan, nikahın ardından dua okudu.

Bahçeci, yaptığı konuşmada, 7 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki en özel nikahını kıydığını belirterek, "Cacabey Meydanı, tarihi günlerden birini yaşadı. İlk defa bir nikah merasimini meydanda gerçekleştireceğiz. Belki de son olacak. Harun ve Ayla, nikahlarını kıymam için beni aradılar. Ben de onlara, 'Meydanda valimiz ve tüm protokolün katılımıyla nikahı kıyalım' dedim. Onlar da çok mutlu oldular, 'Gurur duyarız' dediler. Bu meydan milletin meydanı. Burada böyle bir karar aldıkları için Harun ve Ayla'yı tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Rabbim iki cihan saadeti versin." diye konuştu.

Damat Harun Cingöz, nikah tarihi aldıktan sonra darbe girişiminin yaşandığını anlatarak, 15 Temmuz'dan beri demokrasi nöbetine devam ettiklerini söyledi.

Hem nöbetten kalmamak hem de nikahlarını kıydırmak için böyle bir yol bulduklarını ifade eden Cingöz, "Normalde nikahımızı salonda planlamıştık. Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı nöbeti boş bırakmamak ve buraya gelen insanların şahitlik etmesi için nikahımızı burada kıydırdık. Çok heyecanlıyım. Çok güzel olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Ayla Cingöz de demokrasi nöbetini aksatmadan nikahlarını kıydıkları için mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Yorumlar

boş ver mutlu ömürler