Demokrasi nöbeti

Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi nöbeti
Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir'de vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine sloganlar attı. Vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek oldu.

Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla korna çalıp konvoy oluşturan sürücüler de FETÖ'yü protesto etti.

Sivas

Sivas'ta kent meydanında toplanan binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine devam etti.
Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Valilik önünde toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar atıldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.

Yozgat

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara çay, süt ve çorba ikramında bulundu.

Kırıkkale
Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı. Bazı vatandaşlar ise dev Türk bayrağı açtı.

Kırşehir

Kırşehir'de ise vatandaşlar, demokrasi nöbeti için Cacabey Meydanı'nda toplandı.

Alandakiler, FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla mehteran takımının seslendirdiği kahramanlık marşlarına eşlik edenler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Kırşehir Tasavvuf ve Sanat Müziği Topluluğu da konser verdi.

Nevşehir

Nevşehir’de Diriliş Meydanı’nda toplanan yaklaşık 15 bin kişi, FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti.

Yatsı namazını İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün imamlığında meydanda kılan kalabalık, Türkiye ve mazlum coğrafyalardaki Müslümanlar için dua etti. Mehter takımının dinleti sunduğu meydandaki vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Yorumlar