Demokrasi nöbeti “engel“ tanımıyor

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara dökülerek demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara engelliler de eşlik ediyor

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi nöbeti “engel“ tanımıyor
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutanlar arasında çok sayıda engelli vatandaş da yer alıyor.
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından her akşam Sivas Valiliği önünde toplanan binlerce vatandaş, hain darbe girişimine karşı tepkilerini demokrasi nöbeti tutarak dile getiriyor.

Yediden yetmişe tek yürek olan on binlerce kişinin birlik ve beraberlik mesajları vererek tuttuğu nöbetlere, çok sayıda engelli vatandaş da destek veriyor.
Tekerlekli sandalyeler, akülü arabalar veya yakınların desteğiyle akşam saatlerinde meydanlardaki yerini alan engelli vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile vatanın selameti ve ülkenin geleceği için çoğu zaman gün ağarıncaya kadar demokrasi nöbeti tutuyor.

Demokrasi nöbetine tekerlekli sandalyesiyle katılan 82 yaşındaki Şemsi Keleş, sağlık durumu el verdiği müddetçe
Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldığını söyledi.

İlerleyen yaşına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara geldiğini aktaran Keleş, vatan sevgisinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini vurgulayarak, "Allah vatanımıza kuvvet versin. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına da sabır versin." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömür dileyen Keleş, "Allah onu başımızdan eksik etmesin. Vatanımızı bölmeye çalışana da Allah fırsat
vermesin." ifadesini kullandı.

"BU VATAN İÇİN ÖLMEYE HAZIRIM"

Meydanda nöbet tutanlardan 57 yaşındaki bedensel engelli Şaban Döner de darbenin çok yanlış bir şey olduğunu dile getirerek, "Darbe girişiminde bulunmak vatan hainliğidir. Bu vatanı onlara bırakmayacağız." diye konuştu.
Engeline rağmen demokrasi nöbetini bırakmayacağını aktaran Döner, birlik ve beraberliğinin önemine işaret ederek, siyasi ayrım olmamasının önemine değindi.

Vatan için engeline aldırmadan savaşa bile gideceğini söyleyen Döner, "Bu vatan için ölmeye varım." dedi.
Bedensel engelli 18 yaşındaki Ahmet Can Mert de ailesi ile ilk günden beri demokrasi nöbetine katıldığını söyledi.
FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren ve darbeye karşı olduğunu ifade eden Mert, vatan ve milletinin yanında yer aldığını belirtti.
Engelli Nuran Yeşilyurt, "İlk günden bu yana, fırsat buldukça gelmeye çalışıyorum. Vatanımız ve milletimiz için bizler engelli olarak elimizden geleni yapıyoruz. Birlik ve beraberlik için buradayız." sözlerine yer verdi.

MS (Multipl Skleroz) hastası engelli Menekşe Öztürk de duygularını şöyle dile getirdi:

"Benim buraya gelmemin tek gayesi ezan, vatan ve bayrak. Ezanların dinmesi, bayrağın inmesi mümkün değil. Duygularım gerçekten çok yoğun. Hani aşk anlatılmaz yaşanır ya öyle bir şey."

Yorumlar