Demokrasi Mitingi devam ediyor

Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar ve Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi Mitingi devam ediyor

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Darbeye hayır" sloganı attı.

Etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi. Alan içerisinde kurulan platformda vatandaşlar, darbe girişimi sırasında çekilen görüntüler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde katılmış olduğu televizyon programlarından bölümler izlendi.
Karaman Belediyesince vatandaşlara çorba ikram edildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için slogan attı.

Meydanda kurulan platformda Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. Vatandaşlara belediye ve Kızılay tarafından ikramda bulunuldu.

Alanda Afyonkarahisar vali yardımcıları Adem Uslu ve Erhan Günay, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da yer aldı.

Aksaray

Kent Meydanı'nda akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde slogan attı.

Kuran-ı Kerim okunan, ilahiler seslendirilen etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara ikramda bulunuldu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunuldu.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, afişle 15 Temmuz'dan itibaren demokrasi nöbetinde bulunarak alanları terk etmeyen herkese teşekkür etti.

Valilik binasında asılan afişte şu ifadeler yer aldı:

"15 Temmuz 2016 akşamından itibaren vatanımız, bayrağımız ve demokrasimiz için meydanları boş bırakmayarak milli birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergileyeni Aksaray'ın Dar'üz Zafer şehri ve Şehr-i Süleha olduğunu gösteren Aksaray halkına en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunarım."

Konya

Ellerinde bayrak ve pankartlarla Mevlana Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, kurulan platformda okunan şiir ve Kuran-ı Kerim tilavetlerini dinledi.

Daha sonra, Ankara'da demokrasi nöbeti tutan halka hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, telekonferansla Mevlana Meydanı'na bağlandı.

İlk günden beri nöbet tuttuğu için halkı tebrik eden Gökçek, tüm Konyalıları yarın nöbetin 26. gününde Kızılay Milli İrade Meydanı'nda yapılacak büyük mitinge davet etti.

Yorumlar