“Demokrasi gazisi“ Erdoğan'la tanışmak istiyor

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan Doğan: "Tek isteğim var, o da Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı görüp, ona sarılmak...

Google Haberlere Abone ol
“Demokrasi gazisi“ Erdoğan'la tanışmak istiyor
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında iki bacağından yaralanan ve tedavisi memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesinde devam eden İsmet Doğan, sağlığına bir an önce kavuşup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak istiyor.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü mezunu Doğan,15 Temmuz gecesi İstanbul Aksaray'da bulunduğunu ve darbe girişimini arkadaşlarıyla birlikte televizyonlardan öğrendiğini söyledi.

Önceleri terör olayı sandıklarını, polislerin yolları trafiğe kapatmaya başlaması ve sokağa çıkanların sayısının hızla artmasıyla durumu netleştirdiklerini anlatan Doğan, "Saat (gece) 11.00 sularında tüm yollar kapalıydı, hayat durmuştu. Biz, darbenin ne olduğunu ve ne yapılması gerektiğini bilmediğimizden eve gidip, televizyonu açtık. Başbakanımızın açıklamasını gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'meydanlara çıkın' talimatından sonra evdeki arkadaşlara 'bizim elimizde bir vatanımız var, öleceksek adam gibi ölelim' dedim. Abdest alıp namazımızı kıldıktan sonra 'Ya Allah' diyerek dışarı çıktık." dedi.

Yanındakilerle kısa sürede Saraçhane'ye geçtiklerini, İstanbul Büyükşehir Belediye binasının bulunduğu sapağa yaklaştıklarında barikat kurulmasına yardım ettiklerini dile getiren Doğan, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bize ateş ettiler, aslında korktuklarını görünce onlara doğru gittim. Orada 'geri dönmek yok' dedik. Bir asker bize doğru geldi. Ona dedim ki 'Askerimiz bize ateş etmez. Müslüman, Müslüman'a ateş eder mi?' Cevap veremedi geriye doğru çıktı. Zaten aramızda 5 metre mesafe vardı. Silahları çektiler hedef aldılar ve ateş ettiler. İstanbul'da en çok şehidi biz orada verdik. Çoğunun kurşunu bitti, sonra teslim oldular. İnsanları vuruyorlar, vurulanlar yerde kalıyordu. Orada 17 şehit verdik. Tabii bizim ölümden korkumuz yoktu. Ölümden korkusu olmayanları asla ölümle korkutamazlar."
Doğan, cuntacı askerlere karşı "tekbir" getirerek ilerlediklerini ifade ederek, "Gözleri dönmüştü, halkın üzerine ateş açtılar. Tekbir sesleriyle titrediler, ben o korkuyu gördüm. Rabbimiz bizi onlara nasıl gösterdi bilmiyorum ama onlar bizi gördüklerinde elleri ayakları titredi, o korkuyu gördük. Olay yerinde iki kadının ellerinde Türk bayraklarıyla askerlere doğru ilerlediğini gördüm. 'Sizin anneniz babanız yok mu?' diyorlardı. 'Ya yaralılarımızı bırakın ya da bize de sıkın' diyorlardı. Şükürler olsun onlara sıkamadılar. Allah onları gönderdi. Askerler geri çekildi ve yaralılarımızı kaldırmamıza izin verdiler." şeklinde konuştu.

AİLESİNİN YANINDA TEDAVİ OLUYOR

Darbe gecesi yaşanan kargaşada kendisinin de bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralandığını belirten Doğan, diğer yaralılarla ellerini açıp dua ettiklerini ve bir süre yardım beklediklerini vurguladı.

Taksilerin o gece ambulans gibi çalıştığını, kendisinin de bu şekilde İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüğünü aktaran Doğan, "Bir arkadaşım beni taksiden indirirken 'borcumuz ne kadar' diye sordu. Taksici kızarak, 'sizler vatan için can veriyorsunuz. Biz sizden para mı alacağız' dediğini hatırlıyorum." dedi.

Birkaç günlük tedavinin ardından taburcu edildiğini ve yakınlarının çabasıyla Gaziantep'e getirildiğini dile getiren İsmet Doğan, vatan savunması adına elinden geleni yapmanın gururunu yaşadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve darbe gecesindeki tutumunun kendisinin yanı sıra kitlelerin hızla meydanlara çıkarak, cuntacıların planlarının bertaraf edilmesinde etkili olduğunu vurgulayan Doğan, "Tek isteğim var, o da Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı görüp, ona sarılmak. O İslam ümmetinin liderliğini yaptı, ülkemize ve mazlumlara sahip çıktı, minnettarız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar