Demirtaş'tan Nevruz Konuşmasında Erdoğan'a Gönderme: Tek Kalacaksın

Kazlıçeşme'deki Nevruz kutlamalarında Erdoğan'a seslenen HDP'li Demirtaş, 'Sen teksin, tek kalacaksın. Biz ise kadını, erkeği, Arabı, Türkü, Kürdü ile milyonlarız' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan Nevruz Konuşmasında Erdoğan'a Gönderme: Tek Kalacaksın

Nevruz kutlamaları için onbinlerce insan İstanbul Kazlıçeşme'de toplandı, yaktıkları Nevruz ateşiyle bayramın heyecanını yaşadı.

Saat 14.30'da kürsüye gelen HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi ve, 'Evet sen teksin doğru lakin biz de milyonlarız... Biz kadını, erkeği, Arabı, Türkü, Kürdü ile milyonlarız... Evet sen teksin ve tek kalacaksın!' ifadelerini kullandı.

'BU GİDİŞATA DUR DİYELİM'

Demirtaş, 'Uzun soluklu bir mücadelenin emekçileri şekilde Türkiye'deki gidişata dur diyelim. Hakkari'den Edirne'ye bu gidişata dur diyelim. Bizi elinde tuttuğu iktidarla ezmek isteyene karşı birlik ve birliktelik içerisinde dur diyelim. Evet sen teksin doğru lakin biz de milyonlarız... Biz kadını, erkeği, Arabı, Türkü, Kürdü ile milyonlarız... Evet sen teksin ve tek kalacaksın!' dedi.

İşte Selahattin Demirtaş'ın Kazlıçeşme'de yaptığı konuşmasından satırbaşları:

'EVET SEN TEKSİN VE TEK KALMAYA DEVAM EDECEKSİN'

'Bizi elinde tuttuğu ülke olanakları ile ezmeye çalışanlara karşı birlik olma zamanıdır. Bu Nevruz ülkede kimin demokrasi istediğini, kimin diktatörlüğe sarıldığını ispatlamıştır. Bakmayın birilerinin her şeye karşı çıktığına, birilerinin 'tek adam benim, her şey benden sorulur' dediğine. Evet sen teksin ve tek kalmaya devam edeceksin. Biz milyonlarız, sen teksin.

Yalnız olmaya devam edeceksin. Zannetme ki bu dünya sana kalacak. Sultan Süleyman'a kalmadı, sana mı kalacak bu dünya. İşte 7 Haziran çocuklarımızın, torunlarımızın bu vatanda nasıl yaşayacağının belirleneceği gündür.

Kardeşçe, kimsenin kimseden korkmadığı, nefret etmediği bir gelecekten yana mı olacağız olmadan tek adam diktatörlüğüne, sultanlığa teslim mi olacağız. Sandıktan çıkan neticeler ülkenin barışına hizmet edecek. Ülkeyi yönetenler tahrik edecekler, tahrik etmeye devam edecekler.

'10 MADDE OLMAZ, ANADİL OLMAZ DİYENLER...'

Demokrasiden, barıştan yana hiç bir adım atmayacağız diyorlar. Asla ve asla korkuya, paniğe lazım yok. Ülkeyi yönetenler istemiyor diye savaşacak halimiz yok. Onlar istese de istemese de barışı sağlayacağız. 10 madde olmaz, anadil olmamaktadır diyenler, siz istemeseniz de bu ülkede sulh olacak. Biz barışı sizler için yapmıyoruz.

Şu gençler birbirini öldürmesin diye yapıyoruz. Barış senin iki dudağının içerisinde değil. Barışı arayanlar cumhurbaşkanına bakmasınlar, sulh gençlerin gözlerindedir. Silahların, savaşın ve şiddetin dönem dışı kalacağı, nihai barışa doğru gittiğimiz şu günlerde umutsuzluğa izin vermeyeceğiz. AKP'yi durdurabilecek tek kuvvet olduğumuz için elbette bize saldıracaklar.

Sabırlı olmamız lazım. Akılla yanıt vermemiz lazım. Kışkırtmalarla seçim sürecini sabote etmek isteyenlere asla prim vermeyin. Sizler isterseniz ülkeyi bundan böyle yönetebilecek bir hale geldiniz. HDP bunun aracıdır. HDP kadınların, ezilenlerin kendini iktidara atama aracıdır. Sizler bu iş olur dediğiniz sürece biz size layık olacağız.

'SANDIKLARI SİZİN GİBİ ASLANLARA EMANET EDECEĞİZ'

HDP'nin Türkiye'yi yönetme, AKP diktatörlüğünü durdurma iddiası Türkiye'nin her yerinde yardım buluyor. Daha dün sanatçı ve akademisyenler sebep HDP'nin birlikte olunması gerektiğini deklare ettiler. Tarihi bir kararın verileceği 7 Haziran'a doğru giderken HDP'nin önünü açacak, barajları yıkıp AKP'yi durduracak gerçek kamu gücünün sebep desteklenmesi gerektiğini onlar anlatıyorlar. Sandıkları sizin bu şeklinde aslanlara emanet edeceğiz ki kediler yaklaşamasın.

Bugüne kadar bize mesafeli olmuş, önyargılı olmuş yada haklı şekilde eleştirisi olmuş kim varsa onlara gitmeniz, onlarla sevgi köprüsü kurmanız lazım. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun kardeşçe kucakladığınız herkes HDP'nin birlikte yer alacaktır. HDP bundan böyle kurtuluşun sesidir. Siz hazırsanız kazanacağız. Önümüzde ne Kenan Evren'in faşist barajları, ne AKP'nin dikta barajları duramaz artık. Halk sel bu şeklinde akıyorsa barajlar onu tutamaz artık. Bu topraklardan bundan böyle sol bir zafer çıkaracağız.

'ONLAR DA KUSURA BAKMASINLAR, BURASI DA…'

7 Haziran tıpkı sürede solun, işçinin zaferi olacak. 2015 Nevruz'u da halklarımızın tarih yazdığı bir Nevruz şekilde ardında derin izler bırakarak yoluna devam edecek. İnşallah 2016 Nevruz'unda sulh sürecinden değil barışın kendisinden söz edeceğiz. Kazlıçeşme Meydanı bugün bir kere daha tarih yazarak Amed Meydanı'nı kıskandırdı. Onlar da kusura bakmasınlar, burası da ezilenlerin kenti İstanbul'dur.'

İSTANBUL'DAKİ NEVRUZ'DAN İZLENİMLER!

Dün Diyarbakır'da düzenlenen ve Öcalan'ın da mektubunun okunduğu tarihsel Nevruz sonrası bugün de gözler İstanbul'a çevrildi. Kazlıçeşme'de yapılan Nevruz kutlamaları için dün akşam saatlerinde Nevruz sahnesi kuruldu. Bu sabah erken saatlerde ise bölge trafiğe kapatıldı. Polisin arama noktaları koyduğu bölgeye binlerce insan ellerinde bayrakla yürüyerek girdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar