Demirtaş'tan Erdoğan'a Hitler'li tepki

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bak beyefendi sen Hitler’i tanır mısın? Hitlerin bıyığı senden biraz daha kısaydı. O da bu dünyaya faşizmi dayattı ama baki olmadı baki olmadı. Baki olan halkların...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan Erdoğan'a Hitler'li tepki

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bak beyefendi sen Hitler’i tanır mısın? Hitlerin bıyığı senden biraz daha kısaydı. O da bu dünyaya faşizmi dayattı ama baki olmadı baki olmadı. Baki olan halkların direnişi oldu. Biz, senin tek dilini tek milletini kabul etmiyoruz" şeklinde tepki gösterdi.

Demirtaş, Tunceli Atatürk Stadyumu’nda vatandaşlara seslendi. Erdoğan’ın İzmir’de yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Demirtaş, “Yıl olmuş 2014. Millet uzayda şehir yapıyor. Bu beyefendi bize hala faşizm dayatıyor. Halen tek dil olacaksınız diyor. Halen oradan bize parmak sallıyor tek millet olacaksınız diyor. Bak beyefendi sen Hitler’i tanır mısın? Hitlerin bıyığı senden biraz daha kısaydı. O da bu dünyaya faşizmi dayattı ama baki olmadı baki olmadı. Baki olan halkların direnişi oldu. Biz, senin tek dilini tek milletini kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanı olsak da olmasak da kabul etmiyoruz. Bu topraklar üzerinde asla tek dili yaratamayacaksınız. Bütün diller birbirinden kıymetli; birbirinden değerlidir. Türkçe de güzeldir Kurmanci de güzeldir, Kırmancki de Zazaca da güzeldir. Arapça, Ermenice de Farsça da güzeldir. Rumca da Gürcüce de Lazca Çerkezce de güzeldir. Bu dillerin hepsi bu topraklarda yaşayacak. Tek bir dil olmayacağız” dedi.

Demirtaş, “Bu devlet madem bizim devletimiz, madem ezilenlerin devleti. Bu elitlerin elinden alacağız o koltuğu. Devletin bir numaralı koltuğundan başlayacağız. Çankaya’dan başlayacağız halkların iktidarını kurmaya” diye konuştu. Ortadoğu’da yaşanan etnik ve mezhepsel çatışmalara da değinen Demirtaş, benzeri olayların Türkiye’de de yaşanmasının istendiğini söyledi.

Demirtaş, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Türkiye’yi de kendi topraklarımızı, anavatanımızı, Anadolu’yu, Kürdistan'ı bu hale getirmeye çalışıyorlar. Öyle yapmak istiyorlar ki burada birbirimizin yüzüne bakmayalım. Birbirimizi boğazlayacak hale gelelim. Mezheplerimizden dolayı ben Sünniyim siz Alevi o Kürt öbürü Türk öbürü Çerkez öbürü Laz. Kamplaşma yaratarak bir arada durmamızı engelliyorlar. Bu gün bile hala mezheplerimize, etnik kimliklerimize vurgu yaparak ayrıştırmaya çalışıyorlar. Biz kimliklerimizi saklayarak buralara gelmedik. Tam tersine sizin kimliklerimiz üzerindeki asimilasyon, yok etme politikasına karşı direnerek buraya geldik. Ama biz asla ırkçılık yapmadık. Bizler asla mezhepçilik yapmadık. Bunu söylerken Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık mezhepçiliği ayaklarımız altına aldık propagandasıyla söylemiyorum. Bugün Türkiye’nin en büyük mezhepçisi Recep Tayyip Erdoğan’dır. En büyük ırkçısı, milliyetçisi yine odur. Tekçidir tekçi. İleri demokrasi adı altına her türlü faşizmi millete yutturmayı başaran büyük bir aktördür kendisi. Türkiye Cumhuriyeti başbakanları arasında en yeteneklisi odur. Nedir en büyük yeteneği. Yalan söyleme ustasıdır başarıyor bunu bütün halkı kandırma konusunda gelmiş geçmiş en başarılı başbakandır. Maalesef durum budur” şeklinde konuştu.

Dinleyenlerin coşkulu alkışları eşliğinde konuşmasını tamamlayan Demirtaş daha sonra karayolu ile Tunceli’den ayrıldı. CİHAN

Yorumlar