Demirtaş'tan Erdoğan'a: Ar damarı çatlamış ar damarı, Allah ıslah etsin

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini terbiyesizlikle itham eden Başbakan Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Demirtaş, "3 milyon insanın oy verdiği bir partinin eş genel başkanıyım ben. Bakın aileleriyle...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'tan Erdoğan'a: Ar damarı çatlamış ar damarı, Allah ıslah etsin

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisini terbiyesizlikle itham eden Başbakan Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Demirtaş, "3 milyon insanın oy verdiği bir partinin eş genel başkanıyım ben. Bakın aileleriyle birlikte 8-10 milyon insanı temsil ediyorum ve gelip Diyarbakır'da bana 'terbiyesiz' diyebiliyor, gidip bana 'satılmış' diyebiliyor. Bunu söyleyebiliyor. Ar damarı çatlamış, ar damarı. Allah onu ıslah etsin." dedi.

Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, konuşmasına Bingöl-Diyarbakır yolu üzerinde meydana gelen tanker kazasında hayatını kaybeden vatandaşlar için baş sağlığı dileyerek başladı.

"Dünyanın en zengin liderlerinden biri bizim ülkemizdedir" diye Başbakan Erdoğan'a yüklenen Demirtaş, "Karun kadar zengindir, Arap şeyhleri kadar zengindir. Malı, mülkü, serveti kaynağı açıklanmayan bir şekilde oluşmuştur. Kendisi bizim gibi mal beyanında bulundu ama eşinin, kızının, oğlunun, damadının, yakınlarının mal varlığı nedir açıklamıyor. Asıl mal mülk onların üzerinedir. Bunu neden söylüyorum. Eğer bir insan alın teriyle çalışıp kazansa, hoş helaldir. Onun için kazançtır, kutsaldır. İster biriktirir, ister harcar. Fakat bir Başbakan ve yıllarca belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi sıfırdan gelip bu kadar büyük bir servet yapmışsa bunun kaynağını açıklamak zorundadır. Sen ne zaman ticaret yaptın, sen bu parayı nereden kazandın arkadaş? Belediye başkanının maaşı belli, milletvekilinin, başbakanın maaşı belli. Sen, Arap şeyhlerinden zengin olacak parayı nereden buldun? Bunu açıklayamazsa halkın başkanı olarak şaibeli bir şekilde Çankaya'da oturmaya devam eder. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hırsıza, hırsız diyemeyen, yolsuzluk yapanın hesabını soramayan bir toplum çürür, ahlaken çöküntüye uğrar. Mesele koltuk meselesinden, Çankaya meselesinden önemli bir meseledir. Bizler toplum olarak dürüstten, şeffaf olandan, ahlaklı olandan mı yanayız, yoksa bizim için hırsızlığın önemi yok, gaspçılığın önemi yok, yamanın önemi yok deyip bu yolsuzluğu onaylayacak mıyız? Bingöl buna onay vermemeli. Bingöl olarak bu işte hem kendi evladının yanında, hem ahlaklı dürüst olanın yanında durarak büyük bir mesaj verebilir." dedi.

Bazılarının kendisi için 'zaten kaybedeceği kesin olan bir aday' ifadesi kullandığını belirten Demirtaş, "Asla böyle düşünmeyin. Hiç bir oy boşa gitmeyecek. Paniklemişler. Anket sonuçları geliyor her gün panikliyorlar. Korku dağları sarmış ne yapacağını bilemiyorlar." diye konuştu.

Yerel seçimlerde Türkiye'deki en büyük oy hırsızlığının Bingöl'de gerçekleştiğini öne süren Selahattin Demirtaş, gençleri sandığa sahip çıkmaları konusunda uyardı. Demirtaş, "Dün Urfa'da da söyledim. En azından birinin ne çalıp ne söylediği belli. Öbürünün çaldığı belli ama söylemiyor. Hiçbir şey yapmasanız Bingöllü kardeşlerim, oy kabinine girdiğinde her bir kardeşim üç fotoğrafın her birine sadece beş on saniye dikkatli baksın. O her bir fotoğrafın arkasında ne var sadece ona baksın. Her bir fotoğrafın gözlerine beş saniye baksanız yeter, ne anlattığını anlarsınız. O ikisinin gözlerinde hırs vardır hırs. Hele birinin gözlerinde kibir vardır. Kendini padişah gibi görür. Sadece sizin gibi bakan, sadece sizin gözlerinizin içine kardeşçe bakan sadece bir çift göz var orada, iyi bakarsanız görürsünüz. Vicdanınızla bakarsanız görürsünüz." ifadelerini kullandı.

AR DAMARI ÇATLAMIŞ AR DAMARI, ALLAH ONU ISLAH ETSİN

"Allah korusun Başbakan gibi konuşsak varya Allah korusun kan gövdeyi götürür." diyen Selahattin Demirtaş sözlerini şöyle tamamladı: "Ben şimdi Başbakan'a çıkıp her gün 'terbiyesiz' desem, her gün çıkıp 'satılmış' desem ne olur bu ülkede? Bakın bunu yapıyor işte. Bu nasıl bir kardeşliktir, bu nasıl bir muhabbet, barış dilidir ey başbakan!. 3 milyon insanın oy verdiği bir partinin eş genel başkanıyım ben. Bakın aileleriyle birlikte 8-10 milyon insanı temsil ediyorum ve gelip Diyarbakır'da bana 'terbiyesiz' diyebiliyor, gidip bana 'satılmış' diyebiliyor. Bunu söyleyebiliyor. Ar damarı çatlamış, ar damarı. Allah onu ıslah etsin. Allah onu ıslah etsin ama siz de ona bir ders verin. Ders verin ki en azından üslubunu düzeltsin. Bu kibri bıraksın kibri. Kibir iyi bir şey değil, kibir insanı yer bitirir. Para hırsı, güç insanı yer bitirir. Allah'tan korkmak lazım, başka kimseden korkmamak lazım. Allah'tan büyüğü yoktur demek lazım Recep Tayyip Erdoğan." CİHAN

Yorumlar