Demirtaş’tan Başbakan’a: Kim hırsızlık yapmışsa yargıya teslim et

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş’tan Başbakan’a: Kim hırsızlık yapmışsa yargıya teslim et

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Demirtaş, “Bakanların istifası durumu kurtarmaz. Kim hırsızlık yapmışsa yargıya teslim et. Asıl büyük beddua Roboskili ailelerin bedduasıdır, infaz edilen çocukların bedduasıdır.” dedi.

    BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda belediye başkan adaylarını tanıtan BDP Genel Başkanı Demirtaş, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, “KCK operasyonlarında arkadaşlarımızın evleri arandı. Ne çelik kasa bundu ne de ayakkabı kutusu.” dedi.

    Bir önceki yerel seçimler öncesi çok sayıda arkadaşlarının tutuklandığını belirten Demirtaş, “Bu kadar engellere rağmen başarılı olduk. Bu başarının bir sırrı var. Nedir bu işin sırrı, hiçbir arkadaşımız hırsız değil o yüzden başarılı oldular.” dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret ettiği yerlerde kendilerinin kazandığı belediyeleri temizlik yapmamakla suçladığını dile getiren Demirtaş, “Biz ne diyorduk, bir de caddelerden geçin, kanalizasyonlardan değil diye. Boğazlarına kadar pisliğe bulaşmışlar. Bakanlar, oğulları, başkanlar. Meğerse bizden sakladıkları bunlarmış.” diye konuştu. Demirtaş, benzer yolsuzluk ve hırsızlığın il ve ilçelerde de olduğunu iddia ederek “Bu il ve ilçelerde yaşananlar hesabı daha yok. Alım ve ihalelerde yolsuzluk kokusu var. Başbakan paralel devleti bahane edebilir, bunu bahane edemezsin.” diye konuştu. Demirtaş şunları söyledi: “AKP kirliği olduğu için bunlarla hesaplaşamıyor. Kendisi hesap veremeyen bunlarla hesaplaşamaz. Bakanların istifası durumu kurtarmaz. Kim hırsızlık yapmışsa yargıya teslim et. Asıl büyük beddua Roboskili ailelerin bedduasıdır, infaz edilen çocukların bedduasıdır.” ifadelerini kullandı. Demirtaş, yolsuzluk ve rantı olduğu ortamda BDP’nin halkın umudu olduğunu dile getirdi. Bu arada BDP’nin aday tanıtımı programında terör örgütü PKK’nın yıllardır kullandığı ‘Botan Eyaleti’ ismi kullanıldı. BDP’nin adayları ‘Botan adayları’ olarak tanıtılması dikkat çekti. Demirtaş'ın konuşmasının ardından Diyarbakır'dan başlayarak illerin adayları tek tek tanıtıldı. BDP’nin adayları ve eşbaşkan adaylarının isimleri şöyle: Diyarbakır Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Batman Sabri Özdemir, Gülistan Akel, Bingöl Dr. İlhan Çakabey, Zarife Karasungur, Tunceli Ali Bul, Nurhayat Altun, Siirt Tuncer Bakırhan, Belkıs Epözdemir, Mardin Ahmet Türk, Hafize Aymelek, Şırnak Serhat Kadırhan, Özlem Onuklu. CİHAN

Yorumlar