Demirtaş’tan Başbakan’a canlı yayın daveti

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ı devletin imkanları kullanarak seçim çalışması yürüttüğü gerekçesiyle eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ı canlı yayına davet eden Demirtaş, “Canlı yayında halkın huzurunda...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş’tan Başbakan’a canlı yayın daveti

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ı devletin imkanları kullanarak seçim çalışması yürüttüğü gerekçesiyle eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ı canlı yayına davet eden Demirtaş, “Canlı yayında halkın huzurunda tartışalım.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bağcılar’da Doğu ve Güneydoğu Dernekleri Fedarasyonu’nun düzenlediği toplantıda konuştu. Demirtaş, isim vermeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. “Bazı adayların arkasında devlet var.” diyen Demirtaş, “Ben milletin adayıyım deyip devletin bütün imkanlarını kullanan adaylar yok mu? Var, görüyoruz. Ben merak ediyorum, milletin kaçının altında özel uçak, helikopter var. Bu nasıl milletin adayıdır ki ayağı toprağa değmiyor. Bir Ana uçağında bir ata uçağında devletin helikopteriyle il il gezip miting yapıyor. Milletin helikopteri yok devletin var. Milletin özel uçağı yok. Milletin altında valiler, kaymakamların, emniyetin imkanları yok. Sen resmen devletin adayısın. Bütün devlet imkanlarını fütursuzca, çirkince kullanıyorsun.” diye konuştu.

“CANLI YAYINDA HALKIN HUZURUNDA TARTIŞALIM”

TRT’yi kendi özel televizyonu gibi kullanmakla itham eden Demirtaş, Başbakan Erdoğan’a bir çağrıda bulundu: “Tek bir şey istiyorum senden, canlı yayında baş başa halkın huzurunda tartışalım. Tek bir program, 2 saat canlı yayına çıkalım ve gazeteciler soru sorsun. Sadece 2 saat, ondan sonra hiçbir televizyon kanalı beni yayınlamasın, TRT, 24 saat seni yayınlasın. Devletin imkanları sana kurban olsun feda olsun. O iki saat benim karşıma çık yeter ki. Madem halkın adayısın seçim yarışında adaylarla tartışmaktan, konuşmaktan niye korkuyorsun. Çekindiğin ne var?”

“HEPSİ MALI MÜLKÜ SERVETİ TOPARLAYIP GÖREVİ ÖYLE BIRAKMIŞTIR”

Şimdiye kadar Başbakan ve bakan olan kişilerin birkaç istisna dışında zengin olmadan görevi bırakmadığını kaydeden Demirtaş, konuşmasında şu ifadeler eyer verdi: “Hepsi malı mülkü serveti toparlayıp görevi öyle bırakmıştır. Sorsun kendine Afyonlu kardeşim, Şırnaklı Hakkarili zaten soruyor. Bak, sen akşam eve giderken 3 ekmek mi alayım 2 ekmek mi alayım hesabı yapıyorsun. Cebindeki parayı denkleştiremezsen, o gün fazla ekmek alsan öbür gün aç kalacaksın. Sen böylesin, bir de bunlara bakın. Oy verdiğin iktidara taşıdığın bunlara bakın. Evlerinde para koyacak yer yok, bankada para koyacak yer yok. Bu mudur milletin adamı, bu mudur milli irade, bu mudur milli güç? Senden aldığın güçle bak neler yapıyorlar. Üstelik İslam adına, Müslümanlık adına bunu yapıyorlar. Müslümanlıkta böyle bir zenginlik yoktur. Çalışır alın teriyle kazanır, helal paradır. Demişler ya ‘çok zengin olan ben alın terimle zengin oldum diyorsa ona sorun kimin alın teriyle?’ İşte bir kefenden başka bir şeye ihtiyacı olmayan Müslümanlık anlayışında böyle Karun gibi zenginlere yer yoktur.”

“SİYASETE ZENGİN OLMAK İÇİN GİREN AHLAKSIZDIR, NAMUSSUZDUR”

"Siyasete zengin olmak için giren ahlaksızdır, namussuzdur.” diyen Demirtaş, “Size ait olup, eşinizin, kızınız, oğlunuzun, dayınızın üzerinde ki malları da açıklayın. Dürüstseniz bunları da açıklayın. Halktan neyi niye saklıyorsunuz. Bende 8 yıldır milletvekiliyim, sende 12 yıldır milletvekilisin, başbakansın. Topu topu benden 4 yıl fazla milletvekili maaşı almışsın. Bu serveti nasıl yaptın açıklaman lazım. Bunların hepsi yetenek olamaz her halde, hepsine alın teri diyemezsin her halde. Yüzlerce milyon dolarlar, eurolar nereden geldi. Bunları açıklaman lazım. Cumhurbaşkanı adayısın, halkın başkanı olacaksın. Bunları bile açıklamayacaksan nasıl olacaksın? Çocuğunun ne malı var mülkü, gemileri açıklamıyor. Halka yalan söyleyen biri halkın başkanı olabilir mi acaba. Halkına yalan söyleyen, halkında malını mülkünü gizleyen halka başkanlık yapabilir mi? Bunlara dur demelisiniz." dedi.

CİHAN

Yorumlar