Demirtaş:Sevgi evleri ile sahipsiz çocuklarımızın topluma adaptasyonunu sağladık

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile çay içti, sohbet etti.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş:Sevgi evleri ile sahipsiz çocuklarımızın topluma adaptasyonunu sağladık

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile çay içti, sohbet etti. Sohbet ortamında konuşan Demirtaş, ”Yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocukların daha sosyal bir ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla AB standartlarında Villa tipi evler inşa ettik.” dedi.

    Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını ve önerilerini her fırsatta dinleyerek halkla iç içe bir yönetim anlayışı sergileyen Başkan Demirtaş, Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri ile Fevzi Çakmak Cami avlusundaki çay ocağında bir araya geldi. Mahallelerin ortak sorunlarını yerinde görebilmek adına programlarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz diyen Demirtaş, "Bizim ziyaretimiz oy amaçlı değil, aksine ulaşabildiğimiz evlere uğrayarak vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Hizmet noktasında zamanla yarışarak zamanı maksimum şekilde verimli kullanmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

    "SEVGİ VE EMEKLE SEVGİ EVLERİNİ İNŞA ETTİK"

    Başkan Demirtaş, “Yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocukların daha sosyal bir ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla AB standartlarında villa tipi evler inşa ettik. Bir ilki gerçekleştirerek yurtlarda kalan kimsesiz çocukların aile ve ev ortamına daha kolay adapte olmaları için Sevgi Evlerini 19 Mayıs ilçemizde hayata geçirdik. Sahipsiz çocukların topluma adaptasyonun sağlamak adına sevgi ve emekle inşa ettiğimiz modern evlerde kalan yurt çocukları gerektiğinde bakıcı anneleri ile birlikte evleri için pazara, markete gidip alışveriş yapabiliyor. Birlikte yemek pişirebiliyorlar. Çocuklar, böylece aile ortamından soyutlanmadan hayatlarını sürdürebiliyor.” diye konuştu.

    İlkadım ilçesinin sesine kulak verdiklerini belirten Başkan Demirtaş, "İlkadım ilçesinin yatırımlarıyla her anı ayrı bir değerle süslenen istikrarlı yükselişin izlerini gözle görmemek mümkün değil. İlçemizde yükselen her değer, güven veren, bilinçli, sistemli, teknoloji ve yeniliğe dayalı çalışmaların eseridir. Bu da bir ekip işidir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar