Demirtaş'ın mitingi sonrası çıkan kavga: 6 gözaltı

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Gaziantep'te düzenlenen mitinginden çıkan silahlı kavgayla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı. Olay, dün Karşıyaka Mahallesi Şoför Ali Caddesi'nde meydana gelmişti. İddialara göre, Cumhurbaşkanı...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'ın mitingi sonrası çıkan kavga: 6 gözaltı

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Gaziantep'te düzenlenen mitinginden çıkan silahlı kavgayla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı.

Olay, dün Karşıyaka Mahallesi Şoför Ali Caddesi'nde meydana gelmişti. İddialara göre, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın mitinginin ardından partililer, HDP Şehitkâmil ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada da kimliği belirsiz kişilerle aralarında tartışma çıkan grup kavgaya tutuştu. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada M. E (57) ve M.A (18) ile yoldan geçen M.Ö (51) yaralandı. Yaşanan olayın ardından Gaziantep Valiliği, olaya karıştığı tespit edilen İ.E (20), M.A.D (16), U.D (18), Y.E.P (18), D.U (16) ve M.G (17) isimli şahısların Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandığını duyurdu. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, olaya karışan şüphelilerin geçmiş tarihlerde 'kasten yaralama, hırsızlık, oto teyp hırsızlığı, uyuşturucu madde kullanmak, bulundurmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından kayıtlarının bulunduğu bildirildi. Açıklamada, olayın siyasi ve ideolojik boyutunun olmadığı kaydedilirken, adli tahkikatın da başladığı vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar