Demirtaş: Umud ediyorum şoförler evlerine kavuşurlar

HDP Eş Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD’in 32 Türk TIR şoförünü serbest bırakmasına ilişkin, “Umud ediyorum sağ salim evlerine kavuşurlar. Sadece serbest kaldıklarını biliyorum. Detaylarla ilgili bilgim yok.”...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Umud ediyorum şoförler evlerine kavuşurlar

HDP Eş Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD’in 32 Türk TIR şoförünü serbest bırakmasına ilişkin, “Umud ediyorum sağ salim evlerine kavuşurlar. Sadece serbest kaldıklarını biliyorum. Detaylarla ilgili bilgim yok.” dedi.

Selahattin Demirtaş, TMMOB'u ziyaret etti. Demirtaş, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Görüşmeye HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen ve HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da katıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Demirtaş, cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilmesinin halkın özgür iradesinin Çankaya'ya taşınmasını doğuracağını söyledi.

Demirtaş, adaylık başvurularının ardından 2 temel çizginin seçimlerde yarışacağına işaret etti: "Bunlardan biri eski statükoyu, devlet anlayışını temsil eden çizgi diğeri de devleti kendi çıkarlarına göre dizayn eden çizgi, bir de bizim temsil ettiğimiz özgürlüklerden yana çizgi olacak. Bu çizgiler arasında yarış olacak. Biz, bütün toplumsal kesimlerin, kimliği, inancı, doğduğu yere bakmaksızın herkesi kucaklayacak bir ilkesel duruşun sahibi olacağız."

Demirtaş, TMMOB'un duruşunun sıradan bir STK olmanın ötesinde olduğunu da kaydederek, destek beklemek yerine TMMOB'un ilkesel duruşunu sahipleneceklerini vurguladı.

Demirtaş, Çankaya'ya seçilmeleri durumunda bu ilkesel duruşu sergileyeceklerini ve zorlu bir dönemde seçimin gerçekleşeceğini belirterek; şöyle devam etti:

"Türkiye toplumu 7'den 70'e sadece bir kişi veya birey seçmediğini gelecekte nasıl bir Türkiye hayal ediyorsa onun temellerini atacak bir seçim gerçekleştiriliyor. Çocuklarımız daha mı özgür olacak, yaşam tarzına müdahale edilmeyen, emekçilerin ve yoksulların yok sayılmadığı özgürlüklerle barışık bir devlet mi yoksa giderek korkunun ve kaygının derinleştiği otoriterleşmenin değinleştiği bir ülke mi? Bu ikisi arasında tercih yapılacak. Biz aydınlık geleceği temsil ettiğimizi belirtiyoruz."

"LOGO ÜZERİNDEN SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTMEYECEĞİZ"

Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Demirtaş, bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde logosunun ne zaman belli olacağını sorması üzerine, şu cevabı verdi:

“Bugün arkadaşlarımız tamamlayabilirler tasarımı. Tabi ki sadece logo üzerinden bir tanıtım kampanyası yürütmeyeceğiz. Bizim için önemli olan isimden logodan öte gerçekten bu ilkelerdir. İlkesel yaklaşımdır. Bir kişi kültü, bir lider kültü yaratarak o kişi varsa Türkiye vardır. O kişi yoksa Türkiye yoktur felakete sürüklenir gibi bir bencilce, egoizme bulaşmış bir ruh haliyle bu kampanyayı yürütmeyeceğiz. Zaten bu anlayışa karşı biz aday olduk. Bir logomuz olacak, kampanya tanıtım logosu ama çokta kampanyayı logomuz üzerine oturtmayacağız. O da kampanyanın bir parçası olarak tanıtılacak.”

“UMUD EDİYORUM SAĞ SALİM EVE KAVUŞURLAR”

IŞİD’in 32 Türk TIR şoförünü serbest bırakmasını ve bu konuda detaylı bilgiye sahip olup olmadığının sorulması üzerine de Demirtaş, “Umud ediyorum sağ salim evlerine kavuşurlar. Geçmiş olsun diyebilirim. Bugün bu yoğun program içerisinde doğrusu çok takip edemedim. Sadece serbest kaldıklarını biliyorum. Detaylarla ilgili bilgim yok.” diye cevap verdi. CİHAN

Yorumlar