Demirtaş: Türkiye’yi yöneten kişi Arap şeyhlerinden bile zengin

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "dünyanın en zengin liderlerinden birinin bugün ülkemizi yönettiğini, bugün Türkiye’yi yönetenin dünyanın en zengin Arap şeyhlerinden bile daha zengin olduğunu" söyledi....

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Türkiye’yi yöneten kişi Arap şeyhlerinden bile zengin

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "dünyanın en zengin liderlerinden birinin bugün ülkemizi yönettiğini, bugün Türkiye’yi yönetenin dünyanın en zengin Arap şeyhlerinden bile daha zengin olduğunu" söyledi.

Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin Kızıltepe ilçesinde bir alışveriş merkezinde düzenlediği iftar programına katıldı. Hiçkimsenin kendi saltanatı uğruna bu devletin olanaklarını birine peşkeş çekmeye hakkı bulunmadığını belirten Demirtaş, "dünyanın en zengin liderlerinden birinin bugün ülkemizi yönettiğini, bugün Türkiye’yi yönetenin dünyanın en zengin Arap şeyhlerinden bile daha zengin olduğunu" kaydetti. Demirtaş, "Allah’ın tebliği ile arkasında yürüyoruz diyenler bir kendilerine baksınlar bir de Hz. Peygambere baksınlar. O sadece bir kefenle bütün mal varlığı olan bir kefenle bu dünyadan göçüp gitmiştir. En çok onun ismini ananlara bir bakın, devleti yönetenlere bir bakın. Mala mülke bu kadar sevdalı isen Allah daha çok versin. Kimsenin malında mülkünde gözümüz yok. Ama insan hem mala mülke sevdalı paraya tapıp hem de Allah’a tapmaz. İkisi aynı anda olamaz. İkisinden birisinden vazgeçmen lazım. İnsan yüreğinde hem yoksula sevdalı emekçiye ezilene hem de paraya sevdalı olamaz. İkisinden biri yalandır. İkisinden biri riyadır. Bu sistemin bitmesi gerekir” dedi.

Yıllarca aynı anlayışın Türkiye’yi teslim aldığını ifade eden Demirtaş, ”En çok ben halkçıyım diyenler en çok halkı kandıranlar oldu. En çok halkçıyım diyenler en çok malı götürenler oldu. Bunlara inanmayın. İşte bu Cumhurbaşkanlığı seçimi bunlara ders vermek için, bizim için bir fırsattır. Karşımızda iki aday yok. Karşımızda tek aday var. Aynı anlayış biri o partiden biri diğer partidendir. Hiç fark etmez. Bu anlayışa göre devlet kutsaldır. Bu anlayışa göre devlet döver de söver de. Bizim anlayışımız göre devlet hizmetkardır. Biz bu anlayışı oturtana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

"KOLTUK İÇİN DEĞERLERİMİZİ SATMADIK"

Çankaya’ya koltuk hasreti ile aday olmadıklarını vurgulayan Demirtaş, "Böyle bir hevesimiz böyle bir tutkumuz yok. Birileri gibi bunun rüyasını kabusunu görmüyoruz. Birileri gibi yıllardır her şeyimizi değerlerimizi bir tarafa itip, birileri gibi en yakın çalışma arkadaşını kenara itip, birileri gibi bizi başından beri destekleyenleri bir kenarda satıp Çankaya'ya çıkma uğruna onların omuzlarına basarak değerlerimizi çiğneyerek yürümüyoruz. Çankaya'ya çıkarız çıkmayız. Buna halk karar verir. Ama çıkmasak da bu değerler bu ülke için savunulacak en meşru en haklı değerlerdir. Biz bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Koltuk için değerlerimizi satmadık ve satmayacağız. Türkiye toplumunun özgür ve barış geleceğini hep savunduk. İstiyoruz ki Çankaya'da bu anlayış temsil edilsin. Çocuklarımız torunlarımızla bu ülkede özgürce yaşayacaksa işte bu anlayış içerisinde devlette yaşasınlar” dedi.

"GEMİLER DOLUSU PARALAR GÖTÜRDÜLER"

Çarklarına çomak soktukları için rahatsız olduklarını kaydeden Demirtaş, "Gemiler dolusu paralar, servetler, evler, altınlar, hanlar, hamamlar. İşte bu saltanat bozulacak diye rahatsızlar. Böyle devlet mi yönetilir. Devlet memurunun maaşı bellidir. Milletvekili olsan, başbakan olsan, cumhurbaşkanı olsan maaşı bellidir. Onunla bir servet edinemezsin. Servet edinmişsen de bu işte bir yanlışlık vardır. Yaptığın işe göre servetin abartılı ise bu işte bir terslik vardır. Ya hırsızlık yapmışsın ya hak yemişsin ya da hukuk yemişsin çalmışsın çırpmışsın. Bunun başka izahı yok. Odalar dolusu paralar başka türlü kazanılmaz. Başbakan maaşı ile emekli maşı ile bu işler olmaz. Ticaret yaptım başka işler yaptım ile olmaz. Dünyanın en zengin lideri olmuşsun. Mal beyanında görünmüyor bunlar. Çünkü senin üstüne değildir. Bizim malımız mülkümüz halkımızın bize verdiği sevgidir. Cumhurbaşkanları adayları sadece kendisinin değil eşinin çoluk çocuklarının varsa başkalarının da burada mal beyanını yapsınlar. Ne bir yakınımın ne bir arkadaşımız üzerinde gizli saklı bir malım yoktur“ ifadelerini kullandı.

"HALKI KALDIRABİLİRSİN AMA ALLAH'A NASIL HESAP VERECEKSİN"

Başbakan Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nu mal varlıklarını tam olarak açıklamaya davet eden Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi Recep Tayyip Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu da bu taahhütte bulunabilirler mi? Onlar da diyebiliyorlar mı? Mal beyanımızda ne varsa odur diyebilirler mi? Malını mülkünü bile halkından saklayan yarın bu ülkeyi nasıl yönetecek. Halk buna nasıl inanacak. Hani halkın bir kısmını kandırdın. Hani mal beyanı ile YSK’ı kandırdın. Yahu yukarıda Allah var. Allah inancın varsa bilmen lazım ki o biliyor. Herkesten sakladın. Allah’a hesap vermeyecek misin? Bunların din sömürüsü inanç sömürüsünün hesabını sorma fırsatıdır. Herkes elini vicdanına koysun. Doğrunun, haklının mazlumun ezilenin yanında olmayan zalimle birlik olmuş zulme ortak olmuş demektir. Edirne’deki Mardin’deki kardeşimizin de bunun hesabını iyi yapması gerekir. Bunları değiştirmek için bir ay kaldı. Sandığa gidip bunları değiştireceksiniz. İnşallah bu zulme ortak olmayacaksınız. Birileri bizim adaylığımız için hala adaylığı meşru değildir diyor. YSK’nın bunları adaylığını iptal etmesi gerekir diyor. Ben özellikle Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun buna cevap vermesini bekliyorum. Dünden beri bekliyorum. Kendisi aynı görüşte mi? Böyle susmakla olmaz. Çünkü birileri bize ancak köleliği layık görüyor. Bunlar diyor bizim kapıcımız olabilir, temizlikçimiz olabilir mahallemizde bakkal olabilir ama cumhurbaşkanı olamaz. Bu kafa budur, işte bunlara göre bizim yerimiz odur." CİHAN

Yorumlar