Demirtaş: Seçim sürecinde devletin olanaklarını sınırsızca kullanıyorlar

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Başbakan'ın imkanlarında sınır yok. Devletin bütün olanakları ve kişisel servetiyle seçim kampanyası yürütüyor” dedi. Demirtaş, Fatih'te bulunan Renk1 Düğün Salonu'nda...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Seçim sürecinde devletin olanaklarını sınırsızca kullanıyorlar

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Başbakan'ın imkanlarında sınır yok. Devletin bütün olanakları ve kişisel servetiyle seçim kampanyası yürütüyor” dedi.

Demirtaş, Fatih'te bulunan Renk1 Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar programında, Demokratik İslam Kongresi bileşenleri ile bir araya geldi. İftar programında bir konuşma yapan Demirtaş, "Deniyor ya Cumhurbaşkanı'nı halk kendi iradesiyle seçecek. 3 aday çıkmasına rağmen basit bir şekilde yarışabiliyor mu? Halka eşit derecede ulaşabiliyor muyuz? Başbakan'ın imkanlarında sınır yok. Devletin bütün olanakları, kişisel serveti, etrafındaki iş adamları sınırsız bir servetle seçim kampanyası yürütüyor. Bizler de halkın desteğiyle öz gücümüzle kampanya yürütüyoruz. Bu seçim kampanyasında harcanacak tek kuruş varsa bu sizin alın terinizin kampanyaya katkısıdır” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Demirtaş, "Kendisi henüz Başbakan olmadan önce 1993'te kendi lafı var 'Recep Tayyip Erdoğan zengin olursa bilin ki hırsızlık yapmıştır' Şu anda çok zengin mi değil mi ben bilemem. Para ve iman kimde Allah bilir. Hele saklıyor ve gizliyorsa. Bizim bu seçim kampanyasında harcayacağımız sizin alın terinizdir. Biz bu hususu önemsiyoruz. Kampanyada destek olacak herkesin yaptığı katkı helal ve açık şeffaf bir şekilde duyurulacak. Ne mal varlığımız varsa biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kendilerinin zorlayacak şeyin para olmadığını vurgulayan Demirtaş, "TRT'yi eleştiriyorum ve son birkaç gündür biraz insafa geldiler. Sesimizi biraz daha duyurmaya olanak sağladılar. Ama bu yetmez eşit olması lazım. RTÜK Başkan vekili diyor ki, TRT haklıdır çünkü adaylardan biri dünyaca ünlüdür. Ben de diyorum ki tamam AK Parti'nin adayı ünlüdür, ama acaba neyiyle ünlüdür" diye sordu. CİHAN

Yorumlar