Demirtaş: PKK'nın Hazırlığını Yapması Gerekir

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Öcalan'ın PKK'ya yaptığı silah bırakma çağrısıyla alakalı konuştu. Demirtaş 'Barışı İstiyor, arzuluyoruz. PKK'nın hazırlığını yapması gerekir' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: PKK'nın Hazırlığını Yapması Gerekir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Öcalan'ın PKK'ya yaptığı çağrıyla alakalı konuştu. Demirtaş 'Barışı İstiyor, arzuluyoruz. PKK'nın hazırlığını yapması gerekir' dedi.

'PKK'NIN HAZIRLIĞINI YAPMASI GEREKİR'

Demirtaş yaptığı izahatda 'Bugün yapılan müşterek izahat bir müddettir HDP yönetimi şekilde üstünde çalıştığımız ve Türkiye'de müzakarelerin sıhhatli bir noktaya geldiği konusu için ciddi gördüğümü bir çağrıydı. Müzakerelerin başlaması, özgürlüklerin genişlemesi konusu için kritik bir sürece gelinmiş oldu. Hükümetin somut adımlara karşı ilerlemek gerekir. PKK'nın da silahsızlanma konusu için hazırlığını yapması gerekir. Hayırlıra vesile olur, sulh için herkes üstüne azalma gösteren mesuliyeti yerine getirir diye temenni ediyorum. Parlomentoda görüşülen güvenlik yasasının da gözden geçirilmesi gerekir, sulh getirecek bir hukuk tasarısı değildir' ifadelerini kullandı.

'BU HÜKÜMETİ KURTARMA OPERASYONU DEĞİL'

İktidar köşeye sıkışmışsa bunun sebebi nedir sorusu üstüne Demirtaş, 'Bizim mücadelemizdir böyle algılanması lazım. Silahsızlanma, ateşkes bu şeklinde haller konuşuluyor geliyorsa bu AKP'nin lütfu değildir, sulh isteyenlerin çabasıdır. Bu hükümeti kurtarma operasyonu da değil, lütfu da değil' dedi.

'HÜKÜMET TOPLUMA VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEK ADIM ATMALI'

Güvenlik paketini göreceğiz, izleyeceğiz. Hükümetin üstüne azalma gösteren görevleri, topluma verdiği sözleri yerine getirecek adımlarla ilerlemedi.

'BARIŞI ÇOK ARZULUYORUZ'

Akdoğan'ın izahatlarına da yer veren Demirtaş 'Barışa uzaklaşacağım diye çalışmıyoruz, Barışı fazla fazla arzuluyoruz. Hükümet yürüttüğü politikayla, zerre kadar ümit vermiyor, barışa yaklaşmıyor' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar