Demirtaş okula bombalı saldırıyı kınadı

Diyarbakır'da çocukların karne aldıkları sırada okula atılan bombalı saldırı için 'vahşet' diyerek saldırıyı kınadıklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş okula bombalı saldırıyı kınadı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, karne dağıtımı sırasında Diyarbakır'da bir okula gerçekleştirilen bombalı saldırıya çok sert tepki gösterdi.

Demirtaş, HDP Grup Toplantı Salonunda ulusal ve uluslararası insan hakları derneklerinden oluşan heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretten dolayı heyete teşekkürlerini iletti.

Selahattin Demirtaş, karne dağıtımı sırasında Diyarbakır'da bir okula gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin de şunları söyledi:

"Karne dağıtımı sırasında el yapımı bomba atıldığı haberi duyuldu. Net bir şekilde bu saldırıyı kınadığımızı ifade ediyorum. Tam bir vahşet anlayışıdır. Küçük çocukların bulunduğu bir okulun bahçesine bomba atmak, tam bir vahşettir. Fakat öyle bir ortamdayız ki hiçbir suçun failini gerçek olarak ortaya çıkaracak bir irade yok. Maşallah havuz medyası ve hükümet yetkilileri daha bombanın patladığı dakikalarda faili buldular. Çok ilginç."Heyette yer alan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı (EMHRN) Genel Başkanı Michel Tubiana ise birkaç gündür Türkiye'de olduklarını belirterek, "İncelemelerde bulunmak için geldik. Olup bitenlerden daha önceden de haberdardık. Topladığımız bilgiler ışığında hazırlayacağımız raporlarla tavsiyelerimizi de belirteceğiz. Sivil halk içerisinde ölü sayısının oldukça yüksek olması bizi üzen bir durumdur. Bir an önce silahların susmasını ve görüşme masasına tekrar dönülmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) Genel Başkan Yardımcısı Dimitris Christopoulos da Türkiye'den beklentilerinin hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerine saygı duyulması olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de seçilmişlerin demokrasiyle seçildiği bir dönemde bu gibi sıkıntıların devam etmesinden dolayı biz buradayız" ifadesini kullandı.

Yorumlar