Demirtaş o olayı anlattı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İkitelli'de bir tekstil atölyesine ziyarette bulundu. İşçilerle tek tek selamlaşan Demirtaş, işçilerle yakından ilgilendi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş o olayı anlattı!

 "ERKEK GİYİM PEK YAPMIYORUZ" 

Bir kadın tekstil işçisine erkek giyime yönelik üretim yapıp yapmadıkların soran Demirtaş, "Erkek giyim pek yapmıyoruz" cevabını alınca,  "Yapmayın zaten" karşılığını verdi. Demirtaş'ın bu yanıtı çalışanları kahkahaya boğdu. Aynı kadın işçi, "Önemli olan bayanlar. Zaten sizi o yüzden çok destekliyoruz" açıklamasını yaptı. Demirtaş bu açıklamaya karşılık , "Görüyorsunuz değil mi HDP kadın partisi" dedi.

 KARADENİZ'E LAYIK OLACAĞIZ

Karadenizli olduğu söyleyen bir kadın tekstil işçisi, "Bir Karadenizli olarak sizi destekliyorum" ifadesinde bulundu. Demirtaş'ta "Biz de Karadeniz'e layık olacağız. Karadeniz'in emeğine, temizliğine, dürüstlüğüne layık olacağız" dedi.

 KADIN İŞÇİLERLE YEMEK YEDİ

 İşçilerle hatıra fotoğrafı çektiren ve esprileriyle çalışanları güldüren Demirtaş, ardından işçi yemekhanesine geçti. İşçilerle beraber kuyruğa giren Demirtaş tabldotta yemek aldı. Kadın işçilerin masasına oturan Demirtaş, onlarla sohbet etti.

 KAPISINA POLİS DAYANMASI

 Tekstil Atölyesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına da yanıt veren Selahattin Demirtaş, evine yönelik polis baskınıyla ilgili ayrıntıları habercilerle paylaştı. Konutunda böylesine bir olayın yaşanmasının nahoş olduğunu söyleyen Demirtaş, "Diyarbakır Valisi sağolsun aynı gece olayla ilgilendi. Konuyla ilgili bir görevlinin açığa alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini ifade etti" dedi. Demirtaş, "Akşam 08.00 sularında kapı çaldığında, eşim ve çocuğum kapıda kim olduğunu sorduğunda, 'Polis, emniyetten geliyoruz. Kapıyı açın' demişler. Onlar kapıyı açmak istemeyince, ısrar etmişler. Daha sonra ben kapı önüne geldiğimde, gelenlerin kimin kapısını çaldıklarını bilmediklerini anladım. Polis olup olmadıklarına emin olamadık. Korumalarım gelince bir itiş- kakış da yaşandı. Sonra anlaşıldı ki, evet gelenler polismiş, sivil polisler ama yanlış yönlendirilmişler. Benim adresim bilerek o polislere verilmiş ve 'Orada bir firari var. Onu yakalamak üzere bu adrese acilen gidin' diye bir ihbar yapılmış. İhbarda isim başka ama adres doğrudan benim adresim" dedi.

 POLİSLER ŞOK OLDULAR

Kapıya gelen polis ekibinin gelmeden önce küçük bir araştırma yapması gerektiğini belirten Demirtaş,  "O evin bana ait olduğunu öğrenmeleri için bu yeterliydi. Bir emniyet ekibi bir eve baskın yapmaya giderken o evde kim oturuyor diye bakmıyorsa bu özensizlik, tedbirsizliktir. Hadi bunu yapmadınız diyelim. Ben kapıda ısrarla 'polis olduğunuzu ıspatlamanız lazım, yoksa kapıyı açmam' diyorum. 'Siz bir açarsanız, kim olduğumuzu görürsünüz' diyorlar. Ben de 'gerçekten polisseniz, benim kim olduğumu biliyor olmanız lazım' diyorum. Koruma arkadaşlarım kapının önüne geldiler, ben daha sonra kapıyı açtım. Gelen polisler şok oldular, şaşırdılar" şeklinde konuştu.

KIZLARIM KORKTU

Olay sırasında iki kızının korktuğunu belirten Selahattin Demirtaş, "Arka odaya saklanıp ağlamışlar. Bu tip olaylar bilinçli bir şekilde mi tertipleniyor, bunların hepsinin iyi soruşturulması gerekiyor. Ben bir genel başkan, milletvekili olmasam da polislerin yurttaşın kapısına bu şekilde özensiz, lakayt bir şekilde gitmemesi lazım. Soruşturmanın sonucunu merakla bekliyorum" diye konuştu.


BU İNSANLAR HAK ETMİYOR DA SEN Mİ EDİYORSUN

Asgari ücret vaatlerinin eleştirilmesine de değinen Demirtaş, "Sen sarayında 1000 TL'lik altın kaplama bardağından su içeceksin, Biz '1800 TL asgari ücret olsun' dediğimizde bizimle alay edeceksin. 'Bunlar bilmem ihaleye çıkardılar' gibi alay edeceksin. Bu milletle alay etmektir. Bu çalışanla alay etmektir. Bu insanlar hak etmiyor da sen mi hak ediyorsun? Bu insanlar hak etmiyor da siz trilyonluk lüks Mercedeslere binmeyi mi hak ediyorsunuz? Ayıptır, bu yükü çekenler bu insanlardır. Bütün ülkeyi kalkındıran bu atölyelerdir. Türkiye'ye ayakta tutan buralardır" dedi.

Yorumlar