Demirtaş: Mutki’yi kontrgerilla ve JİTEM'in merkezi yaptılar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Mutki’yi kontrgerilla ve JİTEM'in merkezi yaptılar, bölge üssü yaptılar.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Mutki’yi kontrgerilla ve JİTEM'in merkezi yaptılar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Mutki’yi kontrgerilla ve JİTEM'in merkezi yaptılar, bölge üssü yaptılar. Cinayetleri, faili meçhulleri, adam kaçırmaları, işkenceleri burada, Mutki merkezinde yaptılar." dedi.

Partisinin seçim çalışmalarına destek amacıyla Bitlis’e gelen Selahattin Demirtaş, Bitlis merkezdeki mitinginden sonra Mutki ilçesinde partililere hitap etti.

Mutki meydanında toplanan partililere seslenen Selahattin Demirtaş, Mutki'nin, Türkiye’nin en geri kalmış üç ilçesi arasında bulunduğunu söyledi. Demirtaş, “Türkiye’nin en yoksun en geri kalmış üç ilçesi. Yani Türkiye’de 872 tane ilçe var. En geri kalmış olan ilçe Bahçesaray, ondan sonra Mutki ve Hizan’dır. Biz, bu kaderi değiştirmek için geliyoruz. Siz, Ankara’nın gözünden uzak olabilirsiniz ama bizim gönlümüzden uzakta olmayacaksınız. Biz, bunu burada politikalarımızla göstereceğiz.” diye konuştu.

“MUTKİ’Yİ KONTRGERİLLA VE JİTEM'İN MERKEZİ YAPTILAR”

“Mutki’yi kontrgerilla ve JİTEM'in merkezi yaptılar, bölge üssü yaptılar.” diyen Demirtaş, “Biliyorsunuz, her türlü kirli işleri, cinayetleri, faili meçhulleri, adam kaçırmaları, işkenceleri burada, Mutki merkezinde yaptılar. Yıllarca burada korkusuz nefes almanızı bile engellediler. Öylesine ki Mutki’nin insandan arındırılması, buraların insansızlaşması, terk etmesi, göç etmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Ama Mutki halkı, kendi onuruna sahip çıktı. Geleceğine sahip çıktı. O zor günlerinde dik durmayı başararak, onurlu durmayı başararak, direnerek JİTEM'i de, kontrgerillasını da tarihe gömdü. Şimdi meydanda bir tek Mutki halkı kaldı. Kim ki mazluma zulüm yapmışsa, haksızlık yapmışsa, bu dünyada da, öbür dünyada da bunların hesabı sorulacak. O günler İnşallah geride kaldı.” ifadelerini kullandı.

“AİLE ŞİRKETİ GİBİ BELEDİYEYİ YÖNETMEK NEYMİŞ GÖRECEKSİNİZ”

Mutki Belediyesi'ni yıllardan beridir aile şirketi gibi yönetenlerin bundan sonra hesabını vereceğini dile getiren Demirtaş şöyle konuştu: “Bizim artık Mutki’yi kalkındırmamız lazım. Mutki’de belediyecilikte elimizde ne imkanlar varsa sonuna kadar kullandırarak, burayı gerçek bir ilçe yapmamız lazım. Bakın, 15 - 20 yıldır bir aile yönetiyor burayı. Bunun adı belediye değil, aile şirketidir. 30 Mart’ta aile şirketini kapatıyoruz. Buranın belediyesini aldığımız dakika, tek tek müfettişe incelettireceğiz. Gördüğümüz her hırsızlığı savcılığa teslim edeceğiz. Çaldığınız her kuruşun hesabını soracağız. Aile şirketi gibi belediyeyi yönetmek neymiş göreceksiniz. Çaldığınız, hırsızlık yaptığınız, rüşvet verdiğiniz, her kuruşu fitil fitil burnunuzdan getirmek bizim boynumuzun borcudur. Bu halkı sahipsiz sananlar yanılmasınlar. Bizler burada asla halkımızı yalnız bırakmayacağız. 30 Mart’tan önce de, 30 Mart’tan sonra da, sizler belediyeyi kazandıktan sonra da burayı, Mutki’yi yalnız bırakmayacağız. Sadece Mutki Belediyesi hizmet etmeyecek size. İnşallah Bitlis Belediyesi de BDP’li olacak, onlar da Mutki’ye yardım edecek. Muş, Van, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Şanlıurfa Belediyesi bunların hepsi el birliğiyle birbirlerine destek olacak.”

“TAZİYE EVİNİ İŞGAL EDİP, BELEDİYE BİNASI OLARAK KULLANIYORLAR”

AK Partili Mutki Belediyesi'nin mevcut belediye binasına haciz gelmesi nedeniyle belediye binasını boşaltıp, ilçede bulunan taziye evine taşınmasına da sert tepki gösteren Selahattin Demirtaş, “Allah aşkına bakın. Belediye binası yok. Biri hayrına taziye evi yapmış, onu işgal etmişler, belediye binası olarak kullanacaklar. Belediye binası da hacizli. Bu rezalete Mutki halkı layık değil. Bundan kurtaracağız işte. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Halkın her kuruşunu halka harcayacağız. İki eşbaşkan adayımız da 24 saat durmadan aralıksız size hizmet edecek. Ağalık ve paşalık dönemi burada son bulacak.” şeklinde konuştu CİHAN

Yorumlar