Demirtaş: Kürt Sorunu Yoksa Hükümet Bu adımları Neden Atıyor

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok. Neyin eksik senin?' sözlerine soruyla karşılık verdi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Kürt Sorunu Yoksa Hükümet Bu adımları Neden Atıyor

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Balıkesir'de yaptığı konuşmada 'Şimdi varsa yok ise bakıyorsun Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt problemi ya. Artık böyle bir şey yok. Neyin noksan senin? Başbakan çıkardın mı, bakan çıkardın mı, çıkardın. TSK'de mevcut mısın varsın. Ne istiyorsun, daha ne istiyorsun? diye konuşmuştu.

'SORUN YOKSA BU ADIMLAR NE İÇİN?'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a cevap gecikmedi. Sürecin yararlı ilerlemesi için adımların atılması gerektiğine dikkati çeken Demirtaş, 'Kürt problemi yok ise hükümet bu adımları sebep atıyor? Kendi aralarında nasıl bir rol dağılımı yaptılarsa bundan böyle bir tanesi 'Kürt problemi yoktur' diyor öbürü Kürt sorununu çözmek için adım atacağız diyor.' izahatsında bulundu.

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SORUNU AKP'

Erdoğan'ın izahatsını 'Seçime yönelik sözler' biçiminde değerlendiren Demirtaş, 'Yakında Abdullah Öcalan'ı asalım mı asmayalım mı tyükselişmasını da çıkarır. Türkiye'de en kocaman sıkıntı tekleşme sorunudur, AKP sorunudur.' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar