Demirtaş: İktidar Olsak TOMA'ları Hurdacıya Satabiliriz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Bugün biz iktidar olsak, ülkenin bütün panzerlerini ve TOMA'larını hurdacıya satabiliriz' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: İktidar Olsak TOMA'ları Hurdacıya Satabiliriz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Doğu-Güneydoğu Dernekleri Platformu Organizasyonu'na katıldı. Demirtaş konuşmasında, 'Biz iktidar olsak ülkenin tüm panzerlerini ve TOMA'larını hurdacıya satabiliriz.' izahatsı yaptı.

'BİZİM GİBİ OLMAYANLAR DÜŞMANMIŞ GİBİ TANITILDI'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Elite World Otel'de düzenlenen Doğu-Güneydoğu Dernekleri Platformu Organizasyonu'na katıldı. Burada bir konuşma oluşturan Demirtaş,

'Suriye, Filistin ve Mısır'a baktığınızda ta Güney Afrika'ya kadar baktığımızda biz tüm bunları yaşayacak ne yaptık? Bütün kullanıcılarını kıymet bırakmış, miras üretmiş halkların çocukları şekilde 2015'te halen nasıl bu kadar acı yaşıyoruz? Bize bizim benzeri olmayanlar düşmanmış benzeri tanıtıldı. Bizim benzeri yaşamayanlar yeryüzünün zavallılarıdır diye anlatıldı. Biz kimlikleri kendimiz baştan yaratmıyoruz. İnsanlara değişik kimlikler dayatmak bizim işimiz değil. Siyasi partiler devletin ve hükümetin görevi bu değildir. Biz ülkeleri kurarken ve yaşatırken verdiğimiz vergilerle ayakta tutarken bunu bizi tekleştirsin diye yapmadık. Devletler insanlık tarihinde bizleri köleleştirmeye çalışan bir canavara dönüştüler. Peki ülkeleri ne yapacağız? Var bulunan ülkeleri yeryüzünden kaldıramayacağımıza kıyasla bu ülkeleri bizim hakkımızı ve hukukumuza saygı duyan demokratik yönetimlere dönüştürme imkanımız var' ifadelerini kullandı.

'GÜÇLÜ DEVLET TANKI, TOPU VE PANZERİ OLAN DEĞİLDİR'

Demirtaş, 'Tek bir insanımız dahi açsa orada devletin gücünden söz edilemez. Güçlü ülke tankı, topu, copu, gazı ve panzeri fazla fazla bulunan ülke değildir. Güçlü ülke bunlara gereksinim duymayandır. Asıl kuvvet budur. Bugün biz iktidar olsak ülkenin tüm panzerlerini ve TOMA'larını hurdacıya satabiliriz. Çünkü bunlara gereksinim kalmaz. Gösteri yapmak arzulayan hakkı mevcut der izin veririz' halinde konuştu.



'HERKES BENİ ÖZKARDEŞİMDİR DERSEK BU OYUNU BOZARIZ'

Selahattin Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Dün Diyarbakır Meydanı'nda yapılan sulh çağrısı buna olanak veriyor. Yeni bir zamanın ve kalıcı barışın nasıl gerçekleşebileceğinin sırlarını fısıldıyor. Mesaj bu kadar zinde bir mesajdır. Biz Şayet her yerde bu anlayışla birbirimize sarılırsak, bizi birbirimizden itmeye çalışanlara inatla ısrarla herkes benim öz kardeşimdir dersek bu oyunu bozarız. İstanbul'da bu kadar fazla fazla kültür bir kentte bu kadar değişik bireyin yaşadığı şehirde, oranın yönetimi kendi kararını kendi vermezse siz burada demokrasinin d'sini dahi bulamazsınız. İstanbul Ankara'dan yönetilemez, İstanbul İstanbul'dan yönetilir. İstanbul'da yaşayanlar yönetebilir, kararı kendileri verirler.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar