Demirtaş: Hükümetin çevre anlayışı sadece betondan ibaret

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, eşi ve çocuklarıyla birlikte doğa ve çevre katliamına karşı düzenlenen bisiklet turuna katıldı. Hükümetin çevre ve doğa politikasını eleştiren Demirtaş, "Daha önce bu konuda parlamentoda...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Hükümetin çevre anlayışı sadece betondan ibaret

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, eşi ve çocuklarıyla birlikte doğa ve çevre katliamına karşı düzenlenen bisiklet turuna katıldı. Hükümetin çevre ve doğa politikasını eleştiren Demirtaş, "Daha önce bu konuda parlamentoda yapılan tartışmalar ortaya çıktı ki hükümet adına çevre bakanlığı olmak üzere ifade edilen görüşlerin ortaya çıktı ki hükümetin çevre anlayışı sadece ve sadece betondan ibaret. Doğanın tabiatı doğal yaşamın ne anlama geldiğini bilmeyen ve ya umursamayan bir hükümet anlayışı var." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Hasankeyf, Munzur ve Karadeniz’in dereleri ile İstanbul Kuzey ormanlarına dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır’da düzenlenen bisiklet turuna katıldı. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Nevruz Parkı’nda başlayan yürüyüşe Demirtaş’ın eşi ve çocukları da destek verdi. Bisiklete binen Demirtaş, yaklaşık 3 kilometre sporculara destek verdi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Demirtaş, Türkiye’de doğa ve çevre katliamına dikkat çekmek amacıyla bir bisiklet turu gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Demiratş, "Özellikle sular altında bırakılmak istenen tarih ve kültür mirasımız Hasan Keyf yine baraj ve su altında kalma tehlikesi altında olan ve hali hazırda projesi sürdürülen Munzur barajı ve Karadeniz’de HES’lerle yok edilmek istenen dereler ve benzeri projelerle katledilen İstanbul kuzey ormanları her yerde bugün Türkiye’nin gelişimi adına sanayileşmesi ve yatırımlar adına doğa katliamları yaşanıyor." diye konuştu.

Doğanın kendileri açısından kıymetli ve değerli olduğunu vurgulayan Demiratş,çocuklara bırakabilecekleri en büyük mirasın doğa olduğunu anlattı. Demirtaş, "Hem uluslararası sözleşmelerde hem yasayla korunması gereken doğa, bugün en fazla tahrip edilen çevre hakları açısından en fazla ihlal edilen hak alanlardan biridir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde ailecek bisiklet turlarını katılım sağlayacaklarını belirten Demirtaş çevre ve doğayı korumak kendileri açısında önemli olduğunu kaydetti. Demirtaş, "Bir cumhurbaşkanlığı adayı olarak da hem yeni yaşam bildirgemizde hem de yaptığımız açıklamalarda defalarca belirttik. Ekolojik bir yaklaşım çevreye ve doğaya saygılı bir yaklaşım gelişmediği müddetçe o ülkede insan hakları ve demokrasi kültür açısından yeteri kadar mesafe kaydetmiştir denenmez. Cumhurbaşkanı seçilirsen en çok duyarlılık göstereceğim konulardan biri çevre ve doğa olacak. Hem Hasan Keyfi hem de Munzur ve şuan da gereksiz yere yapılan doğaya zarar veren Hidroelektrik santralleri durdurmak için cumhurbaşkanı olarak girişimleri sürdürürüm." ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmalarına da değinen Demirtaş, Cumhurbaşkanları adayları arasında en çok kendi kampanyasından umut bulduğunu söyledi. Demirtaş, "Bizim ortaya koyduğumuz yeni yaşam önerisine her yerde ilgi var. Tabi bunlar ne kadar oya dönüşür bunları sandıkta halkın tercihleri ortaya koymasından sonra göreceğiz. Ben rahatlıkla şunu ifade edebilirim ki bizim yürüttüğümüz kampanya Türkiye’de yeni bir yaşam yeni bir yönetim anlayışını gündeme sokmakla zaten başından itibaren kazanım elde etmiştir bir kampanyadır. Diğer adayların yaklaşımı devletçi ve yaklaşımlar olmaya devam ediyor. En çok umut ve heyecan yaratan bizim kampanyadır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar