Demirtaş: Hayata geçirdiğimiz projeler halkımıza yaşam kolaylığı sağlıyor

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 5 yıllık görev sürelerince hayata geçirdikleri projelerle vatandaşa yaşam kolaylığı sağladıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Hayata geçirdiğimiz projeler halkımıza yaşam kolaylığı sağlıyor

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 5 yıllık görev sürelerince hayata geçirdikleri projelerle vatandaşa yaşam kolaylığı sağladıklarını belirtti. Özel sektörde hizmet üreten meslek dallarına İş Giyim elbisesi üreten Aydemir İş Giyim Tesisini gezen Başkan Demirtaş, "İlçede hayata geçirdiğimiz projeler halkımıza yaşam kolaylığı sağlıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor." dedi.

Aydemir İş Giyim üretim tesisi Genel Müdürü Erdoğan Aydemir ve çalışanları ile bir araya gelen İllkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçede yapılan hizmet yatırımlarını anlattı. "İlk olarak, Hilal Kart’ uygulaması ile yardıma muhtaç vatandaşlarımızın reklamını değil, ihtiyacını gidererek yardım yapıyoruz." diyen Demirtaş, "Hepinizin cebinde kullandığınız kredi kartı türünde bir kart ile yardıma muhtaç vatandaşlarımıza Hilal Kart aracılığıyla kendi ihtiyaçlarını karşılama imkanı verdik. Ekonomik seviyelerine göre ihtiyaç sahibi insanlarımıza 75, 100, 150, 200 lira limitler belirleyerek her ay düzenli nakit yardım yapıyoruz. Bu sistem ile komşusunun dahi yardım aldığından haberi olmadan marketlerden alışverişlerini yapabiliyor." dedi.

Önemsediği bir diğer projenin ise "Askıda Ekmek" olduğunu dile getiren Demirtaş, bu proje ile her gün 7 bin aileye ekmek yardımı yaptıklarını ifade etti. Sosyal belediyecilikte bir ilke imza atarak üniversite öğrencilerine ve sanayide çalışan çıraklara ücretsiz çorba-ekmek dağıttıklarını ifade eden Başkan Demirtaş, "Ayda 60 bin çorba ve ekmek dağıtarak öğrenciler okullarına, çıraklar ise sıcak bir çorba içmenin keyfini yaşatıyoruz. Vatandaşların geri kazanım konusuna olan duyarlılığını her ay 30 çeyrek altın vererek arttıran İlkadım Belediyesi’nin Çöpünüz Altın Olacak kampanyası ülke genelinde farkındalık yaratık diyen Başkan Demirtaş, Evsel atıkla, geri dönüşüm malzemelerinin ayrıştırılmasını vatandaşın aklına yerleştirdik. Bu ayrıştırma bilincini ve çöpe olan ilgiyi, her ay çeyrek altınla arttırdık." diye konuştu.

Yolları geniş ve trafik sorunu olmayan caddelere konulan yer altı çöp konteyneri sistemi ile çöp sorununa kalıcı çözümü getirdik diyen Başkan Demirtaş, "Çağdaş bir çehreye kavuşma adına başlatılan projemizle hem tasarruf hem çöplerin koku yapmasının önüne geçtik. Ayrıca, yer altı konteynerlerin çöp alma kapasitesi, mevcut konteynerlerimize oranla 10 kat daha fazla. Günde dört kez aynı yerden araçlarımız, çöp toplamak zorunda kalıyor. Yer altı sistemiyle birlikte günde iki kez ve gece olmak şartıyla çöp toplama araçlarımız trafiğe girmiş olacak. Böylece, ilçemizin trafiğini rahatlatmış olacak." ifadelerini kullandı.

Trafik kurallarına duyarlı eğitimli nesiller yetiştirmek için ilköğretim düzeyinde eğitim alan yavrularımıza eğlendirici ve eğitici özelliği olan Trafik Eğitim Pistinde çocuklarımıza önemli bir katkı sağladık diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vererek trafik kazalarının en aza indirilmesinde büyük bir adım attık."

İlkadım Belediyesi olarak bir çok ilkleri olduğunu kaydeden Demirtaş, "Her kesimde insanımızdan teşekkür ve takdir aldığımız, Ramazan aylarında her gün bir mahalleyi misafir ettiğimiz gezici iftar çadırlarımız, Çanakkale gezilerimiz ile her mahalle sakinlerimizi bu ilkleri yaşama olanağı sağlayarak halkımızın sevgisini kazandık." dedi. CİHAN

Yorumlar