Demirtaş: Erdoğan, cumhurbaşkanı olmaya layık değil

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı BDP’lilerin, çocuklarını Amerika’da okuttuğunu söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Erdoğan’ın mağdur edebiyatı yaptığını belirten Demirtaş,...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Erdoğan, cumhurbaşkanı olmaya layık değil

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı BDP’lilerin, çocuklarını Amerika’da okuttuğunu söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Erdoğan’ın mağdur edebiyatı yaptığını belirten Demirtaş, “Bir dönem başörtüsü mağduriyeti yapıyordu. Şimdi de bizim çocuklarımızı ABD'de okuttuğumuzu belirterek, bu yalan üzerinde mağduriyet yapıyor. Bu adam başbakan ve cumhurbaşkanı olmaya layık değil. Onun aklında sadece 4 şey var. O da paradan başka bir şey değildir.” dedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde belediyenin yeni hizmet binasının temel atma törenine katılan Selahattin Demirtaş, dağa çıkan çocukların geri getirilmesi için Diyarbakır’da eylem yapan ailelerin taleplerini KCK yetkililerine ilettiklerini açıkladı. Girişimlerinin sürdüğünü belirten Demirtaş, ailelere, “AKP’nin çirkin politikalarına, istihbaratın oyunlarına alet olmayın. AKP yalakası medyanın oyunlarına gelmeyin.” çağrısı yaptı.

Lice’de kaçırılan uzman çavuşun eşiyle de görüştüğünü anlatan Demirtaş, bir an önce serbest bırakılmasını beklediklerini kaydetti. Demirtaş, şöyle konuştu: “Dağdan inişlerin önü açılmıyorsa bunun sorumlusu BDP değildir. Onbinlerce annenin bir gözü Ankara’da bir gözü de dağdadır. AKP’nin kullandığı dile ne demeli? Barış gibi değerli bir olgu ortada olmasa onları kepaze edecek gücümüz var. Biz AKP gibi ucuz tüccar değiliz. Annelerin yüreğini anlayacak olan da bizleriz. Biz onların duyguları ile oynayacak kadar alçak değiliz. Çözüm mü istiyorsunuz? Buyurun kalıcı çözümü birlikte bulalım. HDP gitsin getirsin demekle olmaz. Kaymakam götürüldüğünde, asker polis götürüldüğünde Başbakan ne yapıyordu? Bir hatırlasın. Çıkıp meydanlarda bize hakaret mi ediyordu, yoksa alttan heyet gönderip, gizli diplomasi ile kurtarmaya mı çalışıyordu. Şimdi ise derdi orada oturan bir grup anneden nasıl rant elde edebiliriz, işte onun derdi budur. Başbakan zannediyor ki parmağımı kaldırsam benden korkarlar. Biz senden daha zalimlerini gördük. Korku imparatorluğu kurduğunu zannediyorsun. Halk sana Norşin’de, Ağrı’da gereken cevabı verdi.”

Başbakan Erdoğan’ın, sürekli mağdur edebiyatı yaptığını ifade eden BDP Genel Başkanı Demirtaş, son dönemlerde kendilerine yöneltilen iftiraların da bu amaca matuf olduğunu dile getirdi. Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Başbakan bir dönem başörtüsü mağduriyeti yapıyordu. Şimdi de bizim çocuklarımızı ABD'de okuttuğumuzu belirterek bu yalan üzerinden mağduriyet yapıyor. Bu adam başbakan ve cumhurbaşkanı olmaya layık değil. Onun aklında sadece 4 şey var. O da paradan başka bir şey değildir. Bu anlayış halkımızın başına bela olmayacak. Ailelerimiz de bizim baş tacımızdır. Kendilerini kullandırmasınlar. El ele versinler. Asker anneleri de onlarla el ele versinler. Çözüm süreci için çaba göstersinler. Belediyelerin önünde sonuç alamazlar. Muhatap belediyeler değildir. Siyasiler bunu çözmek zorundadır.”

CİHAN

Yorumlar