Demirtaş: Eğitimin hizmetinde olmaya devam edeceğiz

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kültür Merkezlerinde açılan meslek ve sanat alanındaki kurslardaki kursiyerlere verdikleri desteğin devam edeceğini belirterek, "Verdiğimiz eğitimlerle topluma önemli ve kalıcı yararlar sunuyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Eğitimin hizmetinde olmaya devam edeceğiz

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kültür Merkezlerinde açılan meslek ve sanat alanındaki kurslardaki kursiyerlere verdikleri desteğin devam edeceğini belirterek, "Verdiğimiz eğitimlerle topluma önemli ve kalıcı yararlar sunuyoruz." dedi.

Unkapanı Kültür Merkezi'nde bayan kursiyer ve eğitmenleri ile bir araya gelen Başkan Demirtaş kursiyerlerin istek ve önerilerini dinleyerek, belediye çalışmalarını sinevizyonda anlattı. Kursiyerlerin yoğun katılımı ile gerçekleşen programa İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lütfiye Demirtaş, Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Oktay Çakır, Unkapanı Kültür Merkezi Sorumlusu Rükiye Çamaş katıldı.

Soğuk kış gününde birliktelik adına düzenlenen toplantıya katılımında dolayı kursiyerler adına teşekkür eden Rukiye Çamaş, el sanatları, kuyumculuk, aşçılık, kişisel gelişim eğitimi, bilgisayar işletmenliği, Türk halk oyunları, modern danslar gibi ana başlıklarda 41 farklı branşta hobi ve eğitim kurslarda 45 eğitmen öğretmen ve usta öğreticilerle iki bin kursiyere halk eğitim sertifikalı kursların verildiğini söyledi. 7’den 70'e herkese hizmet için ilçe halkıyla bir aile yapısıyla dün olduğu gibi bundan sonra da eğitimin hizmetinde olmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Demirtaş, özellikle meslek edindirme amaçlı kurslarda eğitim alan kursiyerlerin iş bulma konusunda büyük kolaylık yaşadığına dikkat çekti. Eğitim gören kursiyerlerin çalışarak evlerine ekmek götürmesinde vesile olmanın mutluluğunu ifade eden Başkan Demirtaş, şunları söyledi: "Toplumda sorumluluk yüklenmiş bireylerin ve toplumların çalışma gücünü artırmak, yaşam seviyelerini yükseltmek, milli ve çağdaş değer yargılarını geliştirmek üzere kültür merkezlerimizdeki kursları önemsiyoruz. Belediye olarak ihtiyaçlara yönelik projelere yaparak işsiz vatandaşlarımıza istihdam sağlamaya çalışıyoruz.” CİHAN

Yorumlar