Demirtaş: Devlet yardımı olmadan kampanyayı sürdürüyoruz

Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, devlet yardımı olmadan seçim kampanyasını sürdürdüklerini söyledi. Rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun nezaketen hesabına gönderdiği bin lirayı da hatırlatan Demirtaş, vali...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş: Devlet yardımı olmadan kampanyayı sürdürüyoruz

Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, devlet yardımı olmadan seçim kampanyasını sürdürdüklerini söyledi. Rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun nezaketen hesabına gönderdiği bin lirayı da hatırlatan Demirtaş, vali ya da kaymakamın imkanlarının emirlerinde olmadığını belirtti.

Selahattin Demirtaş, nasıl bir cumhurbaşkanlığı tasarladığını, kampanya boyunca sürdüreceği çalışmaları açıklamak üzere Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenliyor. Konuşmasının başında kampanya hakkında bilgi veren Demirtaş, “Halkın her kesiminden inanılmaz bir ilgi var kampanyamıza. Devlet yardımı da yok. Valinin kaymakamın imkanları da bizim emrimizde değil. Bunların hepsi seçim yarışının antidemokratik işlediğinin kanıtıdır.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın üslubunu eleştiren Demirtaş, “Verilen mesajlar hiç de bütün Türkiye’nin hepsine hitap edecek şekilde değil. Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası mı grup toplantısı mı belli değil. Hala kendisine oy vermeyenleri düşman gibi gösteren bir seçim kampanyası yürütüyor. Toplumun diğer kesimleri, Allah’ın yarattığı diğer kesimlerden bahsediyoruz. Zannediyor ki Allah sadece AKP’ye oy verenleri yaratmış. Kurduğu dil asla kardeşlik dili değil. İl il Türkiye’yi dolaşarak bu ilkeleri hatırlatacağız, herkesin cumhurbaşkanı olacağız diyorsak hangi inançtan olursa olsun ezilmiş kimliği ile herkesin cumhurbaşkanı olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

BERKİN ELVAN'IN ANNESİNE ALKIŞ

Bu arada, konuşma arasında Berkin Elvan’ı da hatırlatan Demirtaş, salondakilerden Elvan’ın annesi için alkış istedi. Salondakiler uzun süre Elvan’ın ailesini alkışladı.

Demirtaş’ın toplantısı sürüyor.

CİHAN

Yorumlar