Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde İmralı’ya gitmeyecek

Cumhurbaşkanı adayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, adaylık sürecinde İstanbul’da çalışacak gönüllülerle toplantı yaptı. İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıyı kınayan Demirtaş, gençlere...

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde İmralı’ya gitmeyecek

Cumhurbaşkanı adayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, adaylık sürecinde İstanbul’da çalışacak gönüllülerle toplantı yaptı. İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıyı kınayan Demirtaş, gençlere de Cumhurbaşkanı adaylığı süresi içerisinde sosyal medyayı etkin kullanmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca Demirtaş, adaylık sürecinde İmralı’ya gitmeyeceğini belirtti.

Demirtaş, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili yürütülen çalışma sebebiyle İstanbul’da çalışacak gönüllülerle bir araya geldi. Demirtaş konuşmasına bugün ölüm yıl dönümü olan Vedat Aydın ve Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ı anarak başladı. Demirtaş’ın konuşması sık sık tezahüratlar ve alkışlarla kesildi. Salonda bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan posterlerinin asılı olduğu görüldü. Ayrıca bazı kadınların Ermenice yazdıkları pankartta ‘Selocan seni çok seviyoruz’ yazması dikkat çekti.

Filistin topraklarında İsrail saldırısı altında sivil halkın bombalanmasına tepki gösteren Demirtaş, “Bu saldırıların bir an önce durdurulmasını ve mazlum Filistin halkının özgürleşmesi dileğiyle Filistin’de yaşamını yitirenlere baş sağlığı mesajı vermek istiyorum. Öte yandan İstanbul’da Caferi inancına sahip insanların camisi, inanç merkezi kundaklandı. Özellikle Suriye ve Irak’ta yaşanan mezhep savaşı ve katliamların Türkiye’de sahnelenmek istenmesi ciddi kaygı verici, bu olayı kınıyoruz.” dedi.

Önemli bir seçim çalışması yürüteceklerini dile getiren Demirtaş, “Milyonların gönüllü katkılarıyla, bir çaba ortaya koyacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimine, elbette ki koltuk sevdasıyla, başkanlık hayalleriyle, Çankaya sevdasıyla, diktatörlük özlemleriyle girmedik. Bizim özlemimiz barışa, özgürlüğe dairdir.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı seçimi bizler için ne ilk ne de son olacak.” diyen Demirtaş, “Baba devlet, erkek devlet, döven devlet, söven devlet anlayışına karşı biz hizmetçi devlet, hizmetkar devlet, büyük halk, büyük demokrasi anlayışını koyacağız. Televizyonlardan bizi azarlayan, kin kusan, özellikle toplumun belli kesimlerine düşmanca tavırlar, tutumlar sergileyen devlet görmek istemiyoruz. Biz buna mecbur değiliz. Parasını bizim cebimizden alan, bizim vergilerimizle devleti yönetip, bize hakarette bulunan, değerlerimizi ve yaşam tarzımızı kendimiz açısından tehdit gören bir devlet istemiyoruz. Bunu değiştirebiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçimi en büyük fırsattır.” şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ TRT’Yİ ELEŞTİRDİ, GENÇLERE SOSYAL MEDYAYI KULLANIN MESAJI VERDİ

Herkesin sandığa gitmesi gerektiğini aktaran Demirtaş, “Mahalle mahalle dolaşmak lazım. Sandığa sahip çıkmalıyız. Kedilerin bakanı seçilsin istemiyorsak, halkın oyuna her yerde sahip çıkacağız. TRT’nin ayrımcı tutumunu biliyoruz. TRT’nin nasıl bir kanala dönüştüğünü sizler zaten izlemeyerek biliyorsunuz. İzlemenize de gerek yok. TRT’yi izlediğiniz bir anda istemediğiniz nahoş görüntüler karşınıza çıkabilir. Ansızın çocuklarınızı korkutacak bir adam bağırabilir. Kendi imkanlarımızla sesimizi duyuracağız. Gençlere çok iş düşüyor. Sosyal medyayı en etkili kullanma zamanıdır. Siz bunları yapın gerisini bize bırakın.” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLLERİNİN İMRALI GEZİSİ

Gazetecilerin, Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder’in İmralı ziyareti ile alakalı sorusunu ise Demirtaş, “Döndüklerinde kendileri açıklama yaparsa, görüşmenin mahiyeti ve mesajlarını almış olacağız.” dedi. Görüşme çözüm paketiyle alakalı mı olacak? şeklindeki soruya ise Demirtaş, “Şüphesiz. Dışarıdaki gelişmelerle doğrudan bağlantılı bir toplantı olur diye düşünüyorum. Ama içeriğine dair bir şey söylemem mümkün değil. Arkadaşlarımız kendi çalışmalarını kendi yürütüyor. Ben daha çok kampanya yoğunluğu içerisindeyim. Gündeme pek hakim değilim. Bu süreçte gitme gibi bir durumumuz yok.” cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar